Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2016
Arhiva Zile si Nopti

Roboțelul de Aur @ Casa TIFF

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Roboțelul de Aur @ Casa TIFF Share Roboțelul de Aur @ Casa TIFF


O poveste despre excelență în ciuda obstacolelor 

V-am mai povestit despre KineDok, programul de distribuție de filme documentare care ne-a adus pelicule impresionante în locații neconvenționale, pe care altfel nu prea le-am fi văzut. Ei bine, proiecțiile din această toamnă ne aduc și un documentar complex și emoționant produs de doi tineri români: Roboțelul de aur.

 

Steluța Duța (cunoscută și ca Roboțelul de aur) este o boxeriță de 32 de ani, multiplă campioană europeană și mondială. Documentarul urmărește pregătirile ei pentru ultimul mare campionat la care va participa în cariera sa sportivă, sperând ca acesta să-i aducă casa la care a visat din copilărie. O copilărie marcată de mutări între case de copii comuniste, după ce a fost abandonată la naștere. Deși a fost ignorată și etichetată toată adolescența, fiind dată afară din cămin la 16 ani, la 20 de ani și-a început cariera sportivă sub îndrumarea unui antrenor care i-a devenit și un părinte adoptiv. Acum, înainte de ultima competiție majoră din viața sa, Steluța își vizitează prietenii făcuți în perioada insituționalizării, afectați și ei de acea lume, și dorește să se reîntâlnească cu familia sa, sperând la împăcare.

marți 20 septembrie

21.20

Universității 6

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.