Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2016
Arhiva Zile si Nopti

Lecții gratuite de Cercetășie în Parcul Sub Arini

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lecții gratuite de Cercetășie în Parcul Sub Arini Share Lecții gratuite de Cercetășie în Parcul Sub Arini


PARCUL SUB ARINI VA DEVENI LUNA ACEASTA LOCUL ÎN CARE TINERII DIN SIBIU VOR PUTEA AFLA CUM ESTE SĂ FII CERCETAȘ.

Centrul Local “Cetatea Roșie” din Sibiu organizează un proiect de inițiere în cercetășie care va cuprinde patru activități destinate persoanelor peste 15 ani. Proiectul de Inițiere în Cercetășie se va desfășura în perioada 28 septembrie – 15 octombrie în cadrul celor patru activități pregătite.  Activitatea este destinată elevilor din clasele din clasele a IX-a, a X-a dar și persoanelor adulte.

“Acest proiect este destinat persoanelor care sunt dornice de aventură, urmăresc să se dezvolte ca persoană, să aibă activități în natură, să se implice în proiecte și activități sociale, să ajute la crearea unei lumi mai bune și deci să devină cercetași. Detaliile despre ce se va întâmpla la activități sunt un mister pe care îl veți elucida la fața locului”, anunță organizatorii.

Activitatea dorește să arate cum decurg lucrurile la cercetași și ce îi așteaptă pe mai departe, aceștia având posibilitatea să renunțe pe parcurs. “Pentru cei care nu sunt siguri dacă vor să se implice cu adevărat, pentru că, într-adevăr, nu prea ai cum să știi cum e la cercetași dacă nu ești cercetaș, pot  să renunțe pe parcurs dacă e cazul”, mai spus organizatorii.

Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației și dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor.

CINE: Centrul Local “Cetatea Roșie” din Sibiu

CE: Lecții gratuite de cercetășie

UNDE: Parcul Sub Arini, la cupolă

CÂND: 28 septembrie, ora 17:30

CERCETĂȘIA ESTE UN MOD DE VIAȚĂ

Principiile care stau la baza cercetășiei reprezintă un mod pe care copiii și tinerii și-l asumă respectând legea și promisiunea cercetașului. Prin cele trei dimensiuni pe care le abordează – spiritual, social și personal – cercetășia te învață cum să îți respecți angajamentele zi de zi.

CUM POȚI AJUTA ȘI TU

Cercetaşii României îşi doresc ca până în 2020 să poată fi prezenţi în toate comunităţile din România, oferind programe educative de calitate, accesibile tuturor copiilor. Cu 10 lei poţi susţine costul lunar al programului educativ oferit unui copil, reprezentând materialele necesare pentru activităţi, logistica echipelor de programe, a voluntarilor, remunerația executivilor profesioniști. Donații poți face pe site-ul www.prieteni.scout.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.