Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2016
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu Marius Vecerdea, organizatorul Sibiu Open

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu Marius Vecerdea, organizatorul Sibiu Open Share Interviu cu Marius Vecerdea, organizatorul Sibiu Open


”NE DORIM SĂ AVEM MULTĂ LUME ÎN TRIBUNE”

de Ștefan Dobre

De anul acesta turneul de tenis Sibiu Open a devenit cel mai important din România, după retragerea celui din București. Despre ce înseamnă asta pentru sibieni, am stat de vorbă cu Marius Vecerdea.

Cât de iubit este tenisul în Sibiu? Ce așteptări ai de la ediția din acest an a Sibiu Open?

Așteptările sunt mari. Am realizat din timp mai multe evenimente pentru a atrage spectatorii la turneu, totuși sunt nouă zile de eveniment. Începând de anul trecut am creat ziua specială destinată copiilor, care a funcționat foarte bine – Kids Day. Este o zi tradițională și la US Open, și la Roland Garros, pe care ne-am dorit să o aducem și la Sibiu și am avut peste 300 de copii care s-au înregistrat. Au venit cu părinți, cu bunici, toată lumea s-a simțit bine. Toată acțiunea a fost preluată de numeroase posturi de știri naționale pentru că a fost prezentă și doamna Iohannis. Anul acesta ne așteptăm la aceeași formulă și vom îmbunătăți puțin activitățile propuse. Pentru că avem, aici la Pamira, o bază sportivă mare, vom face și alte sporturi, nu doar tenis. Aici așteptările sunt foarte pozitive. Scopul este ca încet, încet să atragem cât mai multă lume către sport și tenis. Noi ne dorim să avem multă lume în tribune și la meciurile din timpul zilei, în timpul săptămânii.

Anul acesta vor veni la Sibiu mai mulți jucători importanți, unii de talie internațională. Cum se face selecția lor și cum îi convingeți să vină?

Lucrurile sunt foarte simple. În primul rând contează numărul de puncte acordate în clasamentul mondial și premiile acordate. Aceste două componente atrag jucători de valoare. Evident că am o relație mai apropiată cu jucătorii bine clasați și de fiecare dată încerc să am o mai mare grijă la programul lor, de unde vin, dacă le plătim avionul și așa mai departe. Mai avem grijă și de echipa lor, unde sunt clasați, cât de bine se simt, de la fizioterapeut până la antrenor. În felul acesta îi atragem și îi convingem că merită să vină la Sibiu. Dar numai creșterea premiilor poate să convingă jucători din ce în ce mai buni să vină.

Contează și ce alte turnee au loc în aceeași perioadă în lume?

Acesta este un aspect foarte important și am dus tratative foarte grele cu ATP să rămânem singurul turneu challenger din Europa în săptămâna respectivă. Primim astfel o mult mai mare vizibilitate și crește interesul jucătorilor. Anul acesta este prima oară când se întâmplă și iată, ca răspuns, locul 60 mondial vine la Sibiu.

Vă imaginați acum cinci ani că Sibiu Open va ajunge cel mai important din România?

Vă spun sincer că îmi imaginam asta, dar eu îmi imaginam să ajung și al cota de 100.000 de dolari ca valoare a premiilor.

Ce trebuie să știe sibienii care vor să vină să vadă meciurile?

Intrarea este liberă cu excepția zilelor finale, unde avem sâmbătă, 24 septembrie, două semifinale și finala de dublu, trei meciuri unde intrarea este de zece lei pentru toată ziua. Iar intrarea pentru toată ziua de duminică va costa 20 de lei, când avem meciurile finale la simplu. Prețurile sunt modice tocmai în ideea de a avea cât mai mulți oameni în tribune.

Anul acesta îl vom vedea pe domnul președinte Iohannis înmânând trofeul competiției?

Nu cred că se potrivește ca președintele țării să înmâneze un trofeu la un turneu privat. Nu se potrivește funcția. Dar nu este un secret că dumnealui este un iubitor al tenisului și un practicant al acestui sport, prin urmare cred că este posibil să-l vedem în tribune. Eu cred că este posibil să-l avem alături la finală. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.