Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/09/2016
Arhiva Zile si Nopti

7 ZILE DE CONFERINȚE, EXPOZIȚII, LANSĂRI DE CARTE, ATELIERE ȘI VIZIONĂRI DE FILM LA BUCHAREST JAZZ FESTIVAL

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 7 ZILE DE CONFERINȚE, EXPOZIȚII, LANSĂRI DE CARTE, ATELIERE ȘI VIZIONĂRI DE FILM LA BUCHAREST JAZZ FESTIVAL Share 7 ZILE DE CONFERINȚE, EXPOZIȚII, LANSĂRI DE CARTE, ATELIERE ȘI VIZIONĂRI DE FILM LA BUCHAREST JAZZ FESTIVAL


Ce noutăți pregătește ARCUB pentru cea de-a cincea ediție a festivalului de jazz de la București și ce se întâmplă la întâlnirile din culisele jazzului, între 19 și 25 septembrie, la Hanul Gabroveni.

Cu șapte zile de festival, o gamă variată de evenimente conexe, cinci zile de concerte live cu 15 trupe și artiști de jazz din America, România, Germania, Finlanda, Bulgaria și India, Primăria Municipiului București prin ARCUB pune Bucureștiul pe harta capitalelor Europene în care jazzul dă start-ul melancoliei de toamnă, cu ocazia celei de-a cincea ediții Bucharest Jazz Festival, ce se desfășoară între 19 și 25 septembrie, atăt în Piața George Enescu, cât și la ARCUB – Hanul Gabroveni.

La fel ca în fiecare an, ARCUB pregătește un element nou și pentru această ediție Bucharest Jazz Festival. După premiera New Jazz Works de anul trecut, o inițiativă ARCUB de impulsionare a compozitorilor români de jazz, și după ce, începând cu ediția a treia, Bucharest Jazz Festival a inaugurat evenimentele conexe de la sediul ARCUB, în acest an, Bucharest Jazz Festival încurajează publicul tânăr să guste o porție fină de jazz, alături de artiști internaționali aflați în premieră in România.

Noul director artistic al festivalului, interpreta de jazz Teodora Enache, dezvoltă în acest an workshop-urile Bucharest Jazz Festival, unde tinerii muzicieni și fani ai jazzului au ocazia să îi întâlnească, față în față, pe câțiva dintre artiștii internaționali din line-up-ul festivalului, într-o serie de ateliere și master class-uri susținute la ARCUB.

‘’Un nou aspect al festivalului din această ediție îl reprezintă educația tinerilor muzicieni români. În acest sens, Bucharest Jazz Festival 2016 propune publicului valoroase workshopuri, în care modele ale generației tinere dezvăluie din secretele și poveștile unor cariere cu decenii de experiență în spate.” (Teodora Enache – director artistic Bucharest Jazz Festival).

Cu o agendă ticsită de evenimente conexe în fiecare zi a festivalului, Bucharest Jazz Festival 2016 a pregătit pentru deschiderea de luni, 19 septembrie, un vernisaj de fotografie, ce explorează legătura dintre corp și instrumentele muzicale, dar și o întâlnire în exclusivitate cu unul dintre jurnaliștii revistei Jazz Hot.

Pe 19 septembrie, de la ora 19:00, vă așteptăm așadar la sediul ARCUB, din strada Lipscani 84-90, la vernisajul expoziției de fotografie Musical Body Sounds semnată de Jakab Tibor, artistul român deținător a 865 de premii internaționale. În aceeași seară, avem ocazia de a sta de vorbă cu jurnalistul Michel Antonelli de la Jazz Hot, una dintre cele mai influente reviste de jazz din Europa și lume, în cadrul conferinței ‘’Jazz Hot: O prezență esențială în istoria jazzului’.

Masterclass-ul susținut de Kenny Werner (24 septembrie, ora 12, ARCUB), workshop-ul ’’O abordare a muzicii dincolo de genuri și instrumente’ – susținut de doi dintre cei mai talentați multi-instrumentiști de jazz Mino Cinelu și Theodosii Spassov (25 septembrie, ora 12, ARCUB), expoziția de fotografie Musical Body Sounds’’ ce are loc între 19 și 25 septembrie la ARCUB (Jakab Tibor), workshop-ul  „JAZZ beyond Lingua Franca” cu Dan Ionescu și David Restivo (vineri, 23 septembrie, ora 12, ARCUB), filmul despre viața lui Joe Albany ‚’Low Down’’ cu John Hawkes și Glen Close în roluri principale (22 septembrie, ora 12), și cele două întâlniri de la ARCUB cu muzicologul Florian Lungu (20 septembrie, ora 12PM), apoi cu jazzologul Florian Lungu împreună cu jurnalistul rocker Doru Ionescu (21 septembrie, ora 12PM), iată cateva evenimente conexe de neratat în această toamnă, la Bucharest Jazz Festival 2016.

Organizat de PMB, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Bucharest Jazz Festival susține candidatura orașului București la titlul de Capitala Europeană a Culturii #Bucuresti2021.

Accesul la toate evenimentele conexe din cadrul festivalului este gratuit.

Programul complet al evenimentelor conexe este disponibil online pe:

http://www.bucharestjazzfestival.ro/program și Facebook

Detalii pe arcub.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.