Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/07/2016
Arhiva Zile si Nopti

Gazpacho Andaluz

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Gazpacho Andaluz Share Gazpacho Andaluz


Supa cu roșii este o alegere bună atât rece, cât și caldă. Poți să o servești cu salată verde și pâine făcută în casă și prânzul va fi complet.

Acest gazpacho vine dintr-o regiune a Spaniei (Andaluzia) cu puternice influențe marocane, dar este un fel de mâncare ce se potrivește perfect în orice meniu.

" "

Ingrediente

2 căței usturoi, 1/2 linguriță chimion, 100 ml oțet de vin, 100 ml ulei măsline, 2 castraveți mici, 1 ardei gras roșu, 250 g pâine albă fără coajă tăiată cubulețe, 1 kg roșii bine coapte, tăiate în jumătăți, 1/2 linguriță boia ardei iute, sare, piper

Metoda de preparare

Într-un bol, stoarce ușor jumătățile de roșii astfel încât să iasă sucul și semințele. Strecoară sucul.

Toacă pulpa de roșii, pune-o împreună cu sucul strecurat și adaugă ardeiul și castravetele tocați cubulețe, usturoiul zdrobit, pâinea, uleiul și oțetul. Amestecă bine și lasă-le să stea la temperatura camerei timp de 15-20 minute pentru a îmbina aromele.

Pune toate ingredientele amestecate într-un blender și pasează-le cu o ceașcă de apă (sau supă de pui, dacă ai). Strecoară amestecul pasat printr-o strecurătoare deasă.

Pune supa la rece timp de o oră. Servește-o decorată cu frunze de busuoic sau pătrunjel.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută