Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/07/2016
Arhiva Zile si Nopti

Atracții și activități la Creative Fest 2016

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Atracții și activități la Creative Fest 2016 Share Atracții și activități la Creative Fest 2016


Creative Fest, cel mai mare festival dedicat artei și culturii urbane din România organizat de creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, începe vineri, 22 iulie 2016, la Romexpo, și promite trei zile de creativitate, distracție și muzică bună, accesul fiind gratuit.

Atracțiile din afara scenei muzicale vor fi asigurate de unii dintre cei mai talentați grafferi și pictori 3D, care vor decora un spectaculos labirint creativ cu o suprafață de 300 de metri pătrați. Lucrările acestora de pe pereții interiori și exteriori ai construcției îi vor conduce pe curioși într-o lume a culorilor și a formelor pline de semnificații, constituindu-se într-un veritabil muzeu de artă urbană. Artiștii vor începe lucrul cu câteva zile înainte de festival și vor continua să picteze pe toată durata evenimentului, astfel încât publicul să asiste la procesul complex de creație a acestor opere urbane.

Își vor expune lucrările și vor face demonstrații de grafică Kero Zen, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați grafferi din România, John Dot S, un artist plastic specializat în street & stencil art, Serebe – o artistă din București a cărei imaginație nu încape într-un singur suport, după cum singură se descrie – sau Vertigo Zoso, un prolific creator de stencil-uri din Capitală.

Segmentul dedicat picturii tri-dimensionale va fi mult mai generos la ediția din acest an a festivalului, pe aleile de la Romexpo urmând să-și pună amprenta creativă trei dintre cunoscătorii acestei arte. Daniel Relenschi, primul pictor 3D din România, revine la Creative Fest alături de fratele său, Cătălin Relenschi, cu o lucrare realizată pe mai multe planuri, care promite să impresioneze. Peisajul 3D va fi completat de Cristian Trucă, un vechi prieten al festivalului.

Amatorii de space painting îl vor putea urmări pe Zoltan Martonos, iar cei care vor să-și exerseze talentele de pictori se vor putea alătura atelierelor susținute de Școala de Valori, unde vor deprinde arta picturii în timp real cu spray de grafitti pe discuri de vinil.

Amatorii de senzații tari vor fi uimiți de îndrăzneala și îndemânarea performerilor care vor pune stăpânire pe rampa de sporturi extreme, cu o suprafață de opt ori mai mare față de ediția anterioară, unde rideri profesioniști își vor demonstra abilitățile pe durata celor trei zile de festival.

Creativitatea culinară își găsește și ea cele mai bune forme de exprimare la Creative Fest, diverse food-truck-uri asigurând un meniu variat și potrivit oricărui gust. Vizitatorii vor avea la dispoziție și un generos spațiu de lounge și chill out, unde se vor putea relaxa la umbră, pe fotolii puf sau pe iarbă. 

Marți, 19 iulie, este ultima zi în care pot fi trimise cererile de acreditare foto/video pentru Creative Fest: http://creativefest.ro/acreditari-foto-video/.

Pentru cei care doresc un tricou cu autografele artiștilor din fiecare zi a #CreativeFest a fost lansat un concurs pe pagina oficială de Facebook. Detalii, aici: https://goo.gl/ToCeY1.

Cele două trupe câștigătoare din cadrul concursului organizat pentru artiști debutanți, selectate de Vlad Dobrescu și Hefe de la Coma, în urma jurizării melodiilor trimise pe adresa concurs@creativefest.ro, sunt Unflicted și Exile, pe care le vom descoperi pe scena #CreativeFest vineri, de la ora 17:00, respectiv sâmbătă, de la 16:55.

Line-up scenă:

Day 1: https://goo.gl/oqeNhv
Day 2: https://goo.gl/doMj5Z
Day 3: https://goo.gl/rv8IMA

 

Accesul la festival este liber și se face, începând cu ora 15:00, prin intrările A și B ale Romexpo.

 

Mai multe informații despre programul și activitățile fetivalului se pot găsi pe pagina Facebook Creative Fest – https://goo.gl/95e9tY, pe pagina de Facebook creart  https://goo.gl/NOHUS6 și pe site-urile www.creativefest.ro și www.creart.ro.  

Instagram: https://www.instagram.com/creativefestival/

Event:

__

Creative Fest este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție

 

Parteneri: Novotel, Desperados, Aqua Carpatica, Sloop, UBER, Rasta Monsta

Official Car: FIAT

Parteneri media: UTV, Digi FM, News.ro, Radio România București FM, Radio România Cultural, Blitz Tv, Ring, Iqool, Zile și Nopți, Mic Check, Urbology, Hiphoplive, Zeppelin, Soundzone, Phoenix Hip Hop, Dor de Ducă, Vinșieu, Calendar Evenimente, Gratuitor, Orașul Meu, Festivaluri Românești, PR Wave, România Pozitivă, Marpha Hip Hop, Reggaelize It

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută