Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/07/2016
Arhiva Zile si Nopti

Mitichi, președintele Feeric Fashion Week: „Sibiul e în topul primelor 15 săptămâni ale modei din lume ca și desfășurare și creativitate”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mitichi, președintele Feeric Fashion Week: „Sibiul e în topul primelor 15 săptămâni ale modei din lume ca și desfășurare și creativitate” Share Mitichi, președintele Feeric Fashion Week: „Sibiul e în topul primelor 15 săptămâni ale modei din lume ca și desfășurare și creativitate”


Dumitru Preda, alias Mitichi, producătorul celui mai important eveniment dedicat modei din Europa de Est, ne-a vorbit despre cea de-a opta ediție a Feeric Fashion Week, ce se va desfășura în perioada 16-24 iulie în Sibiu.

O săptămână plină de modă. La ce să ne așteptăm de la această ediție a Feeric Fashion Week?

" "

Mi-ar plăcea ca publicul să fie pregătit pentru un nivel mult mai ridicat decât s-a întâlnit pănă acum în țară și nu doar, ci în toată această zonă a Europei. Vom păstra și spațiile inedite, precum centrul orașului, care vor găzdui show-uri de modă de excepție așa cum publicul vede la cele mai importante săptămâni ale modei din lume. Colecțiile designerilor rivalizează cu cele ale marilor branduri și, poate cel mai important aspect, al acestei ediții este dat de prezența unor jurnaliști de prestigiu din presa de modă din întrega lume. Voi aminti reviste ca Vogue, Schon, Trend Prive, W și Le fashion post, care vor trimite reprezentanți pentru a ne monitoriza activitatea.

Câți designeri vor fi prezenți la Sibiu pentru a-și prezenta colecțiile?

La Sibiu se anunță un număr de peste 30 de show-uri ale designerilor sosiți din Italia, Statele Unite, Argentina, Singapore, Germania, Spania, Paraguay, Serbia, Belgia, Liban, Malta, Grecia și România. Pe lângă designeri, jurnaliști și oficialități din lumea modei din Korea, China, Bulgaria, Anglia, Franța se alătură evenimentului pentru a-l face cu adevărat feeric.

Care sunt locațiile alese pentru ediția din acest an?

Ca în fiecare an câteva dintre locații sunt deja cunoscute de către public. Străzile din centrul orașului și Piața Mică sunt puncte de atracție pentru publicul de toate tipurile. La Palatul Brukenthal ne vom întoarce pentru alte două show-uri noi. În clădirile fabricii Boromir vom pregăti două evenimente speciale și am mai păstrat câteva surprize pentru depoul CFR, într-o biserică și în Grădina ZOO.

Câte secțiuni de prezentări de modă vor avea loc?

Sunt 3 structuri organizatorice în care s-au împărțit prezentările. în fiecare zi vor fi prezentările individuale în diferite spații din oraș și împrejurimi. Apoi, seară de seară, începând din 20 iulie ne vom strânge cu toții la Feeric Venue/Redal Expo, pentru a vedea o serie de prezentări succesive și, apoi să petrecem încheierea unei zile de evenimente. Prezentările de modă culminează în Piața Mică, acolo unde sperăm să avem un public cât mai numeros,  sâmbătă 23 iulie.

Ce înseamnă pentru Sibiu Feeric Fashion Week și care e scopul acestui eveniment?

Feeric Fashion Week și-a plănuit acum nouă ani să pună Sibiul pe harta modei din lume și se  pare că am reușit asta încă de acum doi ani. Tot ce ne dorim acum e ca în topul destinațiilor pentru fashion weekuri, Sibiul să fie cât mai sus. Importanța de care vorbeam mai sus arată că ne poziționăm în topul primelor 15 săptămâni ale modei din lume ca și desfășurare, creativitate, inedit și expunere. Faptul că reviste și canale de televiziune importante din lume vor fi aici, atestă că direcția spre care ne îndreptăm este bună.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută