Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/07/2016
Arhiva Zile si Nopti

Zama

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Zama Share Zama


Să nu luați în nume de rău ce urmează să zicem: la Zama mâncarea e mai bună ca la mama acasă. Suntem siguri că toate mamele din lume gătesc excelent, dar suntem siguri și că la Zama mâncarea tradițională a depășit cu mult orice standarde stabilite în ceea ce o privește. Restaurantul de pe Napoca vă așteaptă cu fusion între tradițional și modern în toate sensurile. Locația arată ca o casă de la țară, dacă interiorul casei respective ar fi fost proiectat de un designer hipster cu o pasiune pentru rustic, îmbinând elemente foarte contemporane cu obiecte de decor scoase din cele mai vechi sate românești. Meniul funcționează pe același principiu: preparate tradiționale, unele neprihănite, altele cu un twist modern, numite gihduș (atât de gihduș, încât trebuie descifrate din descrieri) și servite în vase nepretențioase. Componenta culinară trece de la ciorbe la main-uri tipic românești, de la salate la paste internaționale și de la grill-uri cu garnituri una și una la deserturi cum n-ați mai gustat de când ați fost mici.

Orice masă românească are trei feluri, așa că așa vă și recomandăm preparatele. La felul I, musai încercați Zama de șelată verde cu zăr și ou hiert, adică supa de salată verde, și Zămuca cremă de leurdă. La felul II, comandați Friptura de Zalău cu salvie și pere-n laboș, adică cotlet sau ceafă de porc cu salvie, cartofi și ardei gras sau Topala de ciuperci de pădure cu mămăliguță. Desertul e obligatoriu, și deși nu vrem să vă stricăm surpriza, vă spunem că la Zama se servește lapte de pasăre!

Napoca 16

0755 080 777

facebook.com/zamarestaurant

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută