Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/06/2016
Arhiva Zile si Nopti

Săptămâna culturală

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Săptămâna culturală Share Săptămâna culturală


Call it art! @ Teatrul Național

Despre rolul artei în lumea contemporană

Vă mai spuneam, la un moment dat, că ne place enorm de mult direcția în care s-a pornit Teatrul Național în ultima vreme. Cele mai recente piese de teatru lansate în cadrul insituției au experimentat cu mediul dramatic și au dat dovadă de o creativitate deosebită. Printre ele se numără și Call it art!, o producție care explorează rolul artei contermporane în ziua de azi.

Trăim într-o eră în care arta este într-o evoluție incredibil de rapidă și este mai accesibilă publicului ca niciodată. Ba mai mult, poate fi creată de oricine și oriunde. Însă o asemenea perioadă înfloritoare aduce cu ea și anumite probleme. Cum îi acordăm valoare? Cum ne dăm seama că ne uităm la artă “adevărată” au ba? Cum o putem înțelege? Spectacolul Letei Popescu și al Alexei Băcanu este croit tocmai pe aceste întrebări, într-un mod inedit și interactiv. Publicul este invitat să aleagă dintre 6 opere de artă contemporană expuse deasupra unor acvarii cu lichid colorat, urmând ca spectatorii să asiste la o serie de prelegeri, momente de performance, emisiuni televizate, intervuri cu artiști și licitații, toate redate într-o manieră inteligentă și teribil de amuzantă. După ce va pătrunde în lumea complexă și problematică a artei contemporane, spectatorul va fi nevoit să-și aleagă tabăra. Tot ce vă putem zice e că oricât de hotărâți ați fi înainte să intrați în sală, după ce veți viziona spectacolul în întregime, nu veți mai fi atât de siguri pe voi.

Joi 9 iunie

19.00

Studio “Euphorion”

 

Văduva Veselă @ Opera Națională Română

Văduva Veselă este o operetă comedică despre o văduvă fabulos de bogată și despre concetățenii ei, care-și doresc ca averea sa să rămână în principatul lor. Cum pot face asta? Încrcând de zor să-i găsească soțul perfect. Spectacolul original a devenit un succes internațional chiar de la prima reprezentație.

Miercuri 8 iunie

18.30

 

Expo Maraton RECALL @ Muzeul de Artă 

În fiecare mai, Expo Maraton pune în scenă un număr de 16 expoziții individuale aparținând studenților și masteranzilor UAD. Expoziția RECALL ilustrează evoluția celor 13 artiști deținători ale marilor premii din ultimii 4 ani, prezentând viziunile lor, dar și variatele lor tehnici artistice.

Până în 19 iunie

Mi-D: 10-17

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută