Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/06/2016
Arhiva Zile si Nopti

„Musicalul perfect”, rescris la Grand Cinema & More prin efortul a zeci de soliști, actori și dansatori

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Musicalul perfect”, rescris la Grand Cinema & More prin efortul a zeci de soliști, actori și dansatori Share „Musicalul perfect”, rescris la Grand Cinema & More prin efortul a zeci de soliști, actori și dansatori


Sutele de ore de repetiții, încrederea colectivă în succesul acestui proiect, ingeniozitatea și viziunea artistică a unei întregi echipe de profesioniști s-au concretizat într-o serie de reprezentații demne de a recrea ceea ce a fost numit „musicalul perfect”. Timp de 4 zile, spectacolul-eveniment „My Fair Lady”, interpretat în viziunea regizorului Răzvan Ioan Dincă a însuflețit sala Grand Cinema & More, marcând cu succes 60 de ani de la premiera mondială.

Pentru câteva zile, Sala Epika s-a transformat într-o sală de teatru veritabilă, întru totul construită în jurul acestui spectacol. Decorul impresionant adaptat scenelor prin jocuri de lumini, dublat de costumele special realizate pentru acest eveniment, au alcătuit cadrul perfect al unei adaptări moderne, deopotrivă comice și emoționante. În cele 4 zile de reprezentații, peste 2.000 de spectatori au fost martorii unei demonstrații de profesionalism, au descoperit noi dimensiuni ale talentului unor artiști cunoscuți și au putut savura adaptările în limba română  ale melodiile care au făcut memorabil musicalul „My Fair Lady”.

Pentru elaborarea acestei producții complete, echipa de producție a colaborat cu o echipă internațională de creație, alcătuită din scenograful Maruti Evans, cunoscut pentru câștigarea Drama Desk Sam Norkin Award în 2013 și contribuția sa în spectacole precum ”Maestrul și Margareta” și ”Alice vs Wonderland” și designerul de costume Oana Botez, câștigătoare a Barrymore Awards pentru Excelență în Teatru și Drammy Award. Traducerea și adaptarea libretului au fost realizate de Ernest Fazekas, iar coregrafia îi aparține Violetei Dincă. Acestora li s-a alăturat Daniel Klinger, unul dintre cei mai buni designeri de lumini din România.

Până acum, evenimentele alternative pe care le-am găzduit în sălile Grand Cinema & More au fost atrase prin eforturile echipei noastre. „My Fair Lady” este primul spectacol pe care nu doar îl susținem, ci îl inițiem, implicându-ne activ în evoluția lui, succesul acestor reprezentații devenind, pentru noi, o victorie personală. Reușita unui proiect atât de ambițios vine ca un garant al poziționării noastre ca promotori ai tuturor formelor de artă și ne consolidează încrederea în demersurile viitoare, având același scop – de a aduce frumosul mai aproape de public în cadrul familiar al cinematografului”, a declarat Atena Simovic, Alternative Content & Events Director în cadrul Băneasa Developments.

Din distribuția spectacolului au făcut parte următorii artiști : Irina Baianț, Ana Maria Georgescu, Ernest Fazekas, Adrian Nour, Cătălin Neamțu, Florin Budnaru, Aura Călărașu, Oana Rusu, Diana Alexandra Vladu, Ovidiu Ușvat, Marius Șeimeanu, Tony Adam, Claudia Susanu, Judith State, Daniela Tocari, Pavel Ulici. Au participat dansatorii: Marian Chirazi, Relu Dobrin, Raluca Dura, Marius Dura, Roxana Niculae, Bianca Patrichi, Irina Strungăreanu și Florin Tănase, corul si orchestra fiind dirijate de maestrul Daniel Jinga.

Entuziasmul, fascinația și nostalgia cu care a fost primită această lansare au impus o nouă serie de reprezentații. Piesa va putea fi urmărită din nou, în același format ca până acum, pe 13, 14, 15, respectiv 16 octombrie.

Biletele au fost deja puse în vânzare, fiind disponibile pe www.grandentertainment.ro

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Despre Grand Cinema & More

Grand Cinema & More, situate în Băneasa Shopping City, acoperă o suprafaţă  totală de 14.000 mp şi are o capacitate de 2600 de locuri.

Cele 13 ecrane adaptate pentru suprafeţe largi de proiecţie 3D, unghiurile perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac din Grand Cinema & More destinaţia perfectă pentru vizionarea filmelor la o calitate premium. Accesul se face direct pe la etajul întâi al centrului comercial Băneasa Shopping City.

Pentru mai multe informaţii privind programul filmelor şi al tuturor activităţilor din cinematograf, vizitaţi www.grandentertainment.ro și pagina de Facebook a Grand Entertainment www.facebook.com/GrandCinemaDigiplex.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută