Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/06/2016
Arhiva Zile si Nopti

Despre Très Court 2016

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Despre Très Court 2016 Share Despre Très Court 2016


Ajuns la a 10-a ediție în România, Festivalul internațional de filme de foarte scurt metraj Très Court are loc anul acesta în perioada 3-12 iunie 2016, pe 5 continente, în 30 de țări și în peste 80 de orașe, din care 21 de orașe românești. Institutul Francez din România, direcția regională Cluj-Napoca, este coordonatorul festivalului în ţara noastră, dar și în Slovacia și Ungaria. Larga difuzare a festivalului se bazează pe susținerea primită din partea ORANGE, sponsor național al festivalului, dar și pe o vastă rețea de parteneri: institutele și alianțele franceze din România, asociații locale, biblioteci, muzee, centre culturale.

Cu o durată mai restrânsă decât scurt metrajul, foarte scurt metrajul dă liber curs, timp de 3 minute, unei libertăți și unei creativități totale. Amatori sau profesioniști, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din lumea întreagă și reflectă astfel societatea contemporană în toată diversitatea sa.

Ficțiune sau documentare, animații sau filme experimentale, spectatorii români vor putea viziona peste 100 de filme de maxim 3 minute dispuse în două competiții (internațională şi naţională), respectiv două selecţii tematice: Paroles de Femmes şi Selecţia familială.

Competiția Internațională Cele 41 de filme din această selecție reflectă ultimele tendințe în creația audio-vizuală actuală : un tur al lumii din scaunul sălii de cinema ! Compusă din două părți, ea va da posibilitatea publicului din 30 de țări de a-şi vota filmul preferat. 

Competiția naţională Around the Très Courts Romania prezintă 20 de filme foarte scurte românești, create de amatori, de studenți ai școlilor de film și animație sau de profesioniști. Spectatorii proiecțiilor festivalului din toată țara sunt invitați să voteze filmele preferate. În urma voturilor lor, se va acorda Premiul Publicului din România.

Selecția Paroles de Femmes explorează prin 22 de filme perspectivele feminine pentru a încerca să le înțeleagă specificitatea. Un lucru e sigur: în scurt metraje, femeile nu sunt de decor ! 

Selecția Familială atrage curiozitatea micilor spectatori – peste 6 ani – dar și a tuturor celor care și-au păstrat sufletul de copil sau care nu au răbdare mai mult de 3 minute în fața ecranului !

Când: 11-12 iunie

Unde: Cinema Victoria

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.