Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/06/2016
Arhiva Zile si Nopti

Cel mai sănătos aliment din lume, recomandat de doctor Oz

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cel mai sănătos aliment din lume, recomandat de doctor Oz Share Cel mai sănătos aliment din lume, recomandat de doctor Oz


Făina de grâu este unul dintre cele mai folosite ingrediente din România, stând la baza celor mai consumate alimente de pe piață: pâinea și pastele făinoase. În medie, un român consumă, anual, 97 de kilograme de pâine, în contextul în care numeroase studii au arătat că făinurile sunt nocive pentru sănătate. 

Făina obișnuită conține gluten, o proteină lipicioasă care se găsește în cereale. Este ingredientul principal folosit în industria de panificație. Studiile arată că glutenul te poate face să te simți fără energie, obosit și declanșează, frecvent, probleme cu balonarea și digestia. 

" "

Konjac este o rădăcină comestibilă a arborelui cu același nume care crește în îndepărtata Asie. Este un produs fără gluten, sută la sută natural, care nu provoacă alergii. Se apropie de procentul de zero calorii și este perfect pentru a te menține în formă, în toate dietele de slăbit sau pur și simplu pentru a nu renunța la micile plăceri culinare. Tăițeii sau pastele făcute din făină de Konjac au numai 6 calorii la 100 de grame și glucide asimilabile în valoare de numai 0,5 grame. 

Cei mai mari experți în slăbit doctor Oz și doctor Dukan recomandă konjac-ul, recunoscând printre efectele consumului său: blocarea zahărurile și a grăsimilor din alimentație, obținerea senzației de sațietate; reglarea glicemiei.

Dacă nu o folosiți la gătit, puteți dizolva o linguriță de făină de konjac într-o cană de ceai pe care să îl consumați la un interval de câteva minute. În afara faptului ca stinge pofta de dulce, oferă un sentiment de saturație (din cauza conținutului mare de fibre). Înhibând dorința de a mânca, consumați mai puține calorii și carbohidrați.

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută