Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Teste de auz gratuite pentru aproape 2500 de copii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Teste de auz gratuite pentru aproape 2500 de copii Share Teste de auz gratuite pentru aproape 2500 de copii


PESTE 2.400 DE COPII PREȘCOLARI DIN MUNICIPIUL SIBIU VOR FI TESTAȚI AUDITIV GRATUIT, ÎN CURSUL ANULUI 2016, ÎN CADRUL PROIECTULUI “COPIII SIBIENI VOR SĂ AUDĂ”, INIȚIAT DE ASOCIAȚIA PERSOANELOR CU DEFICIENȚE DE AUZ „ASCULTĂ VIAȚA!”.

Copiii care vor fi depistați cu deficiențe sau afecțiuni ale urechii, precum otitele, vor beneficia, ulterior, de investigații specializate gratuite în cadrul Spitalului European Polisano.

Totodată, în cadrul proiectului, va avea loc evaluarea celor depistați cu deficiențe de auz, precum și informarea și consilierea părinților cu privire la procesul de reabilitare ce trebuie urmat.

”Această inițiativă, care reunește o asociație dedicată reabilitării și integrării copiilor cu deficiențe de auz, unul dintre cele mai cunoscute spitale private din România și Inspectoratul școlar județean, vine în contextul în care, în maternitățile din România, nu este implementată testarea auditivă a nou-născuților, deși, în conformitate cu declarațiile Ministerului Sănătății, trebuia să devină obligatorie încă de la începutul anului 2015. Această procedură este în măsură să le ofere părinților și personalului medical primul indiciu cu privire la o posibilă deficiență de auz, facilitând diagnosticarea precoce a hipoacuziei, protezarea auditivă (clasică sau cu implant cohlear) și succesul procesului de reabilitare, marcat de integrarea copiilor cu deficiențe de auz în învățământul de masă și ulterior în societate”, spun reprezentanții Asociației Ascultă Viața.

În prezent, la nivelul României aproximativ 30% dintre nou-născuți sunt testați auditiv, iar în județul Sibiu există doar două maternități care efectuează această procedură.

”Procedura de testare, investigațiile complexe ulterioare, evaluarea logopedică sunt oferite gratuit copiilor preșcolari de pe raza municipiului Sibiu”_REPREZENTANȚII ASOCIAȚIEI

COSTURI SUPORTATE DIN MAI MULTE SURSE

Costurile acestora sunt acoperite prin cofinanțarea de 18.000 lei din partea Consiliului Local Sibiu şi Primăriei Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității, și din contribuțiile proprii ale Asociației “Ascultă Viața!” și Spitalului European Polisano.

DOAȚII BINEVENITE

Asociaţia persoanelor cu deficienţe de auz “Asculta Viata” din Sibiu are mult mai multe proiecte în desfășurare, dedicate micuților. Dacă doriți să dați o mână de ajutor o puteți face în contul bancar: cod IBAN RO 23 BACX 000 0000 18531 2001, UniCredit Ţiriac Banc Sibiu. Cod de înregistrare fiscală: CIF 23052254.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.