Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Sibienii invitați la o plimbare pe “Strada cu Carți“

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sibienii invitați la o plimbare pe “Strada cu Carți“ Share Sibienii invitați la o plimbare pe “Strada cu Carți“


Dorina Nițu

În perioada 9-12 iunie 2016, sibienii sunt aşteptaţi în Piaţa Mica, la Sibiu Book Festival – Strada cu cărţi, eveniment cultural de promovare şi stimulare a lecturii în rândul publicului larg, ca alternativă de petrecere a timpului liber.

Evenimentul prilejuieşte întâlnirea dintre edituri, scriitori, autori, publisheri cu pasionaţii şi consumatorii de conţinut din toată țara. Beneficiul major este dat de interacţiunea dintre participanţi şi specificul cultural – educativ al evenimentului, de facilitarea accesului la carte şi lectură.

Evenimentul propune sibienilor patru zile petrecute în compania cărţilor şi lecturii, a celor mai importante edituri din România, care au pregătit pentru Sibiu Book Festival peste 3.000 de titluri expuse în pavilioanele din Piaţa Mică. Iubitorii cărţilor vor putea alege dintre cele mai noi apariţii editoriale abia lansate în ultimele săptămâni, dar şi din titluri clasice din toate domeniile, albume, ediţii de colecţie, dicţionare, cărţi de ficţiune, educaţionale, de dezvoltare personală, carte spirituală, cărţi pentru copii.

„Piaţa Mare din Sibiu este un loc special, în care s-au produs toate formele de exprimare culturală: muzică, teatru, film. A sosit acum timpul cărţilor şi al lecturii să-şi găsească locul într-un spaţiu public unic în România. Orice cititor este invitat să găsească titlurile pe care își dorește să le adauge în biblioteca personală, căci oferta editurilor este și în acest an deosebit de generoasă”, spun organizatorii.

Evenimentul se înscrie în agenda Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, fiind astfel o punte de legătură între minunata lume a cărților şi celelalte evenimente culturale din timpul Festivalului.

Magia cărţilor în Piața Mare

De la Sibiu Book Festival nu o să lipsească activităţile artistice și educaţionale pentru copii, oferta editurilor pentru cei mici cuprinzând titluri atât pentru preșcolari, cât și pentru adolecenți. Sibiu Book Festival – Strada cu Cărţi vine să completeze zecile de evenimente culturale ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu aducând în cel mai important oraş cultural din România magia cărţilor.

Perioada de desfășurare

În cadrul evenimentului, vor avea loc activităţi de promovare a cărţilor şi a lecturii, la care vor participa cele mai importante 30 de edituri din România. Târgul este deschis de joi până duminică, între orele 10:00 şi 20:00, iar intrarea este liberă. Sibiu Book Festival – Strada cu Cărţi este un proiect cultural asociat Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, organizat de CCIA Sibiu şi susţinut de către CJ Sibiu prin Biblioteca Judeţeană Astra.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.