Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Filmului European revine la Timișoara

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Filmului European revine la Timișoara Share Festivalul Filmului European revine la Timișoara


După o absență de patru ani, Festivalul Filmului European, aflat la cea de-a XX-a ediţie națională, revine la Timișoara.

Festivalul debutează în Timișoara pe 27 mai 2016, la Grădina de vară „Capitol” a Filarmonicii Banatul, cu filmul de gală Banat (Italia, 2015), în regia lui Adriano Valerio.

La proiecție va fi prezent actorul român Ștefan Velniciuc, interpretul rolului Ion, pentru a răspunde întrebărilor publicului după vizionare.

Pelicula prezintă povestea neobișnuită a doi tineri care emigrează în sens opus față de cum ne-am fi așteptat: nu din România în Italia, ci din Italia în România, în căutarea unui loc de muncă, dar și a fericirii.

Între 27 și 29 mai, la AMBASADA, timișorenii sunt invitați să vizioneze șapte filme europene foarte diferite: drame, filme de acțiune, omnibus-uri, teatru filmat, filme experimentale de artă.

Dintre ele, menționăm un omnibus de filme scurte despre Zagreb; o reinterpretare, modernă și nonconformistă, a piesei lui Shakespeare, Hamlet (2015), cu actrița Maxine Peake în rolul titular, filmul experimental Hotel Dallas, care a avut premiera națională la ediția bucureșteană a festivalului sau filmul Mediterranea – parte a secțiunii Fuga în Europa și finalist la premiile LUX ale Parlamentului European în 2015.

Accesul la proiecții este gratuit Programul festivalului şi detalii despre filmele proiectate pe www.ffe.ro și www.facebook.com/ffeRomania

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută