Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Alexandrina sărbătorește 10 ani de scenă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Alexandrina sărbătorește 10 ani de scenă Share Alexandrina sărbătorește 10 ani de scenă


Alexandrina sărbătorește 10 ani de scenă printr-un concert special pe 28 Mai în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara.

Alexandrina Hristov, originară din Chișinău, Republica Moldova, a cunoscut succesul artistic în București, unde s-a mutat in 2006, dupa ce în 2005 a fost una dintre protagonistele filmului “Trois femmes de Moldavie”, în regia lui Paul Cuzuioc pe a cărui coloană sonoră s-au aflat câteva dintre piesele sale.

În 2009 Alexandrina a lansat albumul de debut “Om de Lut”, o colecție de cântece compuse într-o perioadă lunga de timp, unele chiar în copilărie.

Succesul albumului, care conține piese cunoscute precum “Printre Flori”, “Noi 2”, “Fata Merge Pe Jos”, “De Când Am Plecat” a provocat atât prezența Alexendrinei la radio și televiziune, cât și apariția ei la festivaluri importante din țară, cum ar fi Festivalul de Jaz de la Garâna sau Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Alexandrina a fost prezentă și pe scene din Londra, Paris, Nantes, Moscova si Sankt Petersburg.

Al doilea album, “Flori de Spin”, a fost lansat in 2014, la Sala Radio din București, în cadrul unui show audiovideo spectaculos si conține hiturile “Orasul Umbre”, care este prezent si pe coloana sonoră a serialului “Umbre”, produs de HBO Romania, “Te iubesc” si “Pijamale Reci”.

În ultimii doi ani Alexandrina a participat la festivaluri mari din țară precum Green Sound Festival, Untold și Airfield.

Live-urile sunt spectaculoase, este folosita e o gama largă de instrumente atât tradiționale cât și electronice, Alexandrina fiind acompaniată de cinci muzicieni din Timișoara: Petre Ionuțescu , Gabriel Almași, Mihai Moldoveanu, Radu Pieloiu și Ovidiu Zimcea.

Alexandrina sărbătorește anul acesta 10 ani de activitate și lucrează la cel de-al treliea album, programat să apara în a doua jumătate a anului.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.