Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Evenimente musai la #TIFF2016, partea II

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Evenimente musai la #TIFF2016, partea II Share Evenimente musai la #TIFF2016, partea II


Kimmo Pohjonen @ Casa de Cultură a Studenților

Inovație, experiment și reinventare 

Unul dintre cei mai apreciați artiști finlandezi din timpurile recente și nu numai, Kimmo Pohjonen revine în România pentru un concert excepțional în cadrul TIFF 2016. Compozitorul, instrumentistul și vocalistul desăvârșit este cunoscut pentru inovația adusă în domeniul muzical prin reinventarea acordeonului. Acesta a experimentat cu instrumentul ani de zile, electrificându-l și modificându-l până în punctul în care a ajuns să sune unic. Acordeonul său implică microfoane, pedale și cabluri, care îi permit să cânte atât acustic, cât și electronic în același timp.

De-a lungul anilor, muzica pe care a creat-o a trecut prin numeroase genuri, precum folk, clasică, rock și teatrală, însă abordarea sa avantgardistă și experimentală asupra jazz-ului, rock-ului și muzicii electronice e cea care l-a propulsat spre faima internațională. Viziunea sa nemaiîntâlnită a rezultat și într-un documentar despre cei 35 de ani de carieră care l-au adus în ochii publicului,  Soundbreaker. Filmul, care s-a plimbat pe la numeroase festivaluri de film din lume, include interviuri, povești, muzică, videoclipuri și materiale din arhivă din viața sa artistică și va fi prezentat în cadrul TIFF cu o zi înainte de concert.

În seara concertului, alături de el vor fi Heikki Iso-Ahola (design de sunet) și Otso Vartiainen (design de lumini), care vor complementa perfect muzica eclectică a artistului. 

Luni 30 mai

20.00

 

Cine-concert A Hawk and a Hacksaw

Grupul muzical american A Hawk and a Hacksaw creează muzică energică plină de ritm, combinând diverse genuri tradiționale, precum gipsy, klezmer sau chiar și mariachi. Vor acompania live, cu muzică originală, filmul Umbrele strămoșilor uitați, unul dintre cele mai faimoase filme ale regizorului ucrainean Sergei Paradjanov.

Marți 31 mai

20.00

Casa de Cultură a Studenților

 

Cine-concert British Sea Power

British Sea Power este una dintre cele mai cunoscute trupe britanice de indie rock, apreciată atât pentru muzică, cât și pentru prezența scenică extraordinară și spațiile inedite în care concertează. Cei 7 artiști vor acompania filmul From the Sea to the Land Beyond, un documentar despre un secol de viață în porturile coastei britanice.

Sâmbătă 4 iunie

19.00

Casa de Cultură a Studenților

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută