Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Despre vinete

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Despre vinete Share Despre vinete


Nu știu cum sunteți voi, dar în unele zile, eu mă trezesc cu poftă de “aperitive”. Românești. Adică ouă umplute, salată de boeuf, roșii umplute cu una sau alta,  și cel mai des, vinete. Dacă e aproape imposibil să găsești primele prin restaurante (doar n-o să mă deranjez să le fac acasă), salata de vinete a ajuns la loc de cinste în multe meniuri clujene. Iar cum nu sunt genul care să insiste că mama o face cel mai bună, le-am testat cam pe toate.

E musai să încep cu cea de la Fair Play. Bodega din Piața 14 iulie are o clientelă aproape la fel de diversă ca meniul de preparate vag tradiționale, iar de fiecare dată când îi trec pragul cel puțin vreo trei mese au câte o salată imensă pe masă, alături de niște pâine proaspăt coaptă, care e responsabilă pentru jumătate din experiența minunată. Delicioase sunt și cele de la Livada și Camino, variante mai decent porționate, după care mai poți mânca și-un “felul 2”. Am asistat la reale certuri vinete Camino vs. vinete Livada, discuții înflăcărate despre textură și arome, așa că n-o să fac greșeala de a le compara. Cert e că dacă vă doriți să mâncați o salată delicioasă pe care s-o puteți pune și pe instagram, ambele sunt decizii bune. Iar dacă preferați o experiență mai autentică, luați un 30 și treceți pe la Fair Play. Orice variantă alegeți, n-o să fiți dezamăgiți.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.