Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Copii nu vor mai avea acces la veverițele din parc… pentru a nu le stresa

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Copii nu vor mai avea acces la veverițele din parc… pentru a nu le stresa Share Copii nu vor mai avea acces la veverițele din parc… pentru a nu le stresa


de Sara Bianca

În curând, copiii nu se vor mai apropia de veverițele care trăiesc în voliera din Parcul Municipal. Asta pentru că cei mici par să sperie animalele, motiv pentru care veverițele nu au mai putut fi văzute săptămâni bune.

Așa se face că Primăria Bistrița a decis să țină copiii la distanță cu ajutorul unui gard situat la câțiva metri de volieră.

„Veverițele sunt acolo, doar că am subestimat curiozitatea unor oameni, care au băgat bețe prin grilaj și așa mai departe. O să facem în perioada imediat următoare un gard, cam de trei-patru metri, astfel încât să nu mai lăsăm lumea să se apropie o perioadă, nu știu, cinci, șase luni, până când se învață veverițele cu lumea”, a declarat într-o conferință de presă primarul Ovidiu Crețu.

Această măsură, se pare, este provizorie, până când animalele se vor învăța cu oamenii. Mai mult, odată ce vor face pui, veverițele vor fi eliberate și vor putea să se plimbe prin copacii din parc. În acest sens, municipalitatea vrea să lege căsuța veverițelor, de un nuc din apropiere.

Căsuța pentru veverițe a fost amplasată în Parcul Municipal la finalul lunii aprilie. Aceasta adăpostește 6 veverițe, cumpărate de la un crescător din Oradea. Municipalitatea a cheltuit 4000 de euro pe căsuță și 500 de euro pe animale, care au rolul de a repopula parcul municipal.

Se pare că acum 100 de ani, veverițele erau o prezență comună în parcul din centrul Bistriței. Acestea au venit în parc, cel mai probabil din Pădurea Codrișor, situată în apropiere.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută