Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Trupe tribute pe scenele HeyDay

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Trupe tribute pe scenele HeyDay Share Trupe tribute pe scenele HeyDay


27 mai 2016 – Ziua I

Black Sabbath, înfiinţată în anul 1968, la Birmingham, este considerată a fi cea mai influentă trupă de heavy metal. Formula originală a trupei a fost Ozzy Osbourne (voce), Tony Iommi (chitară), Geezer Butler (bas) şi Bill Ward (baterie). Black Sabbath s-a clasat pe locul al II-lea în topul 100 Greatest Artists of Hard Rock, realizat de VH1 în anul 2000, locul 1 fiind ocupat de Led Zeppelin.

Prefix TM este o trupă românească, formată cu 30 de ani în urmă, ce aduce în prezent tribute Black Sabbath. Numele Prefix TM (Turnu Măgurele) vine ca un protest împotriva oficialităţilor de la acea vreme în urma faptului că oraşul Turnu Măgurele nu beneficia de prefix telefonic. Pe 27 mai, la HeyDay, Prefix TM promite să redea energia şi mesajul legendarului grup britanic care a scris istorie.

VIDEO: https://goo.gl/ENXF13

###

Rihanna debuta în anul 2005 cu single-ul “Pon de Replay”, care a ocupat locul 2 în clasamentul „Billboard Hot 100”, iar astazi are deja opt albume lansate, vândute în peste 54 milioane de copii și promovate prin cele şapte turnee mondiale. 

Rihanna Reloaded, cel mai renumit tribute Rihanna din UK, vine la HeyDay, pe 27 mai, să interpreteze hituri precum Diamonds, We found love, Umbrella, Disturbia, SOS, Don’t Stop the Music și Russian Roulette.

VIDEO: https://goo.gl/533U4z

###

Trupa Guns N’ Roses se află și astăzi în topuri, încă din 1985, prin cele şase albume lansate şi şapte turnee mondiale. Cele peste 100 milioane de albume vândute în întreaga lume poziționează Guns N’ Roses în topul celor mai bine vândute trupe din toate timpurile.

The Guns N’ Roses Experience este o trupă tribute din Marea Britanie, recunoscută la nivel mondial, care susţine show-uri memorabile atât în Europa, cât şi în țări precum Brazilia şi Noua Zeelandă. În prima zi a festivalului HeyDay, pe 27 mai, formația ajunge şi în România, unde va cânta hituri precum “November Rain”, “Sweet Child O’ Mine” şi “Don’t Cry”. Cu un solist care imită la perfecţie timbrul lui Axl şi singurul chitarist tribute susţinut de firma de amplificatoare Marshall, la fel ca Slash, Guns N’ Roses Experience promit un show desăvârșit la HeyDay!

VIDEO: https://goo.gl/dUJ597

###

AC/DC, trupa australiană înfiinţată în 1973 de fraţii Young, Malcom şi Angus, este considerată a fi pionera stilului heavy metal. Printre cele mai cunoscute hituri se numără “Highway to hell”, “Thunderstruck”, “Shoot to thrill” şi “Back to Black”.

The R.O.C.K. este singura trupă din România care aduce tribute AC/DC încă din anul 2012. Mai mult decât atât, în 2014, când AC/DC aniversa 40 de ani de carieră, The R.O.C.K. a cântat alături de Dave Evans, primul vocalist AC/DC la Arenele Romane. Pe 27 mai, la HeyDay, trupa va surprinde publicul cu un concert electrizant și dinamic, asemenea celor susținute de legendara formație tributată.

VIDEO: https://goo.gl/RwqSYf

###

Amy Winehouse rămâne regina muzicii soul a anilor 2000, când a câştigat cinci premii Grammy cu albumul ei “Back to Black”. ”Rehab”, cea mai de succes piesă a lui Amy Winehouse, a fost scrisă în doar 6 ore alături de Mark Ronson. Recunoscută pentru timbrul ei vocal grav, excentrica Amy Winehouse este un icon britanic al anilor 2000.

Lioness, artistă din UK, este cea care îi păstrează amintirea vie a lui Amy pe scenă, aducându-i tribute în întreaga lume, vine la HeyDay pe 27 mai, unde va cânta hituri precum “Back to Black”, “Valerie” şi “You know I’m no good”.

VIDEO: https://goo.gl/AZE1ZS

###

Led Zeppelin. Jimmy Page, Robert Plant, John Bonham, John Paul Jones. Cei patru care au revoluţionat hard rock-ul si heavy metalul, introducând elemente de blues, soul, funk, muzică celtică, indiană și arabă în creaţiile lor. La mai bine de 25 de ani de la încetarea activității muzicale, trupa continuă să inspire, având peste 300 milioane de albume vândute în întreaga lume.

Led Into Zeppelin din Marea Britanie este considerată una dintre cele mai bune trupe tribute Led Zeppelin din lume, îmbinând un playlist de hituri clasice, cu piese cântate într-o versiune acustică proprie. Pe 27 mai, la ‪‎HeyDay, Led into Zeppelin vor reproduce melodii din repertoriul legendarei formații, precum ”Stairway to Heaven”, ”Babe I’m Gonna Leave You” și ”Immigrant Song”.

VIDEO: https://goo.gl/53dFkY

###

28 mai 2016 – Ziua II

Trupa legendară The Doors, a fost înființată în anul 1965, în Los Angeles, și a fost una dintre cele mai controversate și influente formații rock, în mare parte datorită versurilor îndrăznețe ale lui Morrison și a felului lui imprevizibil de a se manifesta pe scenă. După moartea lui Morrison în 1971, membrii rămași au continuat ca trio, formația destrămându-se în 1973.

Red Cat Bone este singura trupă tribute The Doors din România, din 2009, care şi-a făcut un renume prin spectacolele de la diferite festivaluri şi cluburi, în 2015 având peste 40 de concerte în toată țara. Pe 28 mai, la HeyDay, Red Cat Bone va recrea atmosfera anilor ’70 într-un alt fel de show tribute, în care păstrează farmecul și stilul melodiilor legendare, adăugând “a lot of extra spice and, whatever is hard to belive more madness”.

VIDEO: https://goo.gl/j12g6d

###

Elvis, supranumit Regele Rock ‘n’ Roll-ului sau The King, a câştigat şi trei premii Grammy pentru muzică Gospel. Anul 1956 este momentul în care cunoaşte faima, reuşind cu primul lui album, Elvis Presley, să ocupe prima poziţie în Billboard 200 timp de zece săptămâni.

Artistul britanic Elvin Priestley, după ce a cântat în faţa Prinţesei de Monaco şi a apărut în show-ul “Don’t tell the bride” de la BBC, vine în România, pe 28 mai, la HeyDay, cu show-ul lui plin de energie şi mişcare, unde va cânta hituri precum “Suspicious Mind” şi “Always on my Mind”.

VIDEO: https://goo.gl/EHWZ0g

###

U2 este celebra formație irlandeză de rock, înființată în Dublin în 1976. Trupa a câștigat 22 de premii Grammy, mai mult decât orice altă formație vreodată. Rolling Stone a clasat trupa U2 pe locul 22 în lista „celor mai mari 100 de artiști din toate timpurile” și a etichetat-o drept „cea mai mare formație din lume”.

Trupa The One U2 din Italia ne invită, pe 28 mai, la HeyDay, într-o călătorie muzicală, descrisă de fani ca fiind “cea mai intensă experiență tribute dedicată trupei U2”. Îi recomandă energia pe care o emană, show-ul interactiv prin care se conectează cu publicul și, bineînțeles, sunetul autentic și dansant.

VIDEO: https://goo.gl/WuZBU5

###

Trupa Whitesnake a fost înfiinţată de către David Coverdale în 1977. Genul muzical pe care l-au abordat iniţial a fost blues rock, concretizat pe EP-ul Snakebite din 1978. Odată cu albumul Saints & Sinners din 1982, stilul trupei devine mai agresiv, trecând de la blues la rock.

Forevermore, trupa tribute Whitesnake din România, şi-a început activitatea în 2013 şi de atunci până în prezent a reuşit să cânte pe numeroase scene, inclusiv în afara ţării. La HeyDay va concerta pe 28 mai, oferind publicului o experiență live autentică și un show memorabil! “‪#‎Forevermore audiences will remember…for ever more.”

VIDEO: https://goo.gl/FySRdh

###

James Brown, „regele muzicii soul”, şi-a pus amprenta în evoluţia stilurilor gospel, R&B, soul şi funk. Patru albume de-ale lui James Brown au apărut în lista Rolling Stone Magazine din 2003 – „The 500 greatest albums of all time”.

Buzz D’Angelo vine tocmai din UK, pe 28 mai, la HeyDay, ca să celebreze muzica lui James Brown printr-un concert de excepție. De-a lungul carierei sale, Buzz D’Angelo a cântat cu mai mulţi artişti importanţi ai muzicii soul precum Ben E King, Gladys Knight, The Commodores şi Edwin Star. Admirația pentru James Brown, stilul vocal și pasiunea pentru muzică sunt perfecte pentru un tribut adus idolului său.

VIDEO: https://goo.gl/X4PmUL

###

Aerosmith, supranumită „Băieții răi din Boston”, dar și “Cea mai bună trupă rock and roll a Americii”, deţine recordul pentru cele mai multe certificări, având 25 de albume de aur, 18 albume de platină și 12 albume de multi-platină.

Aeroforceone, trupa tribute din UK, vine la HeyDay pe 28 mai să pună în scenă un show dinamic și să interpreteze cele mai cunoscute piese Aerosmith, păstrând melodiile cât mai aproape de cele originale, deoarece, zic ei, „de ce ai schimba ceva care este deja excelent”.

VIDEO: https://goo.gl/IwNYJe

###

29 mai 2016 – Ziua III

Trupa Pink Floyd, formată în anul 1964, în Cambridge, Anglia, este faimoasă pentru compozițiile sale revoluționare în stil rock progresiv și psihedelic, cu versuri filozofice, experimente sonore, originalitate, coperte inedite de albume și spectacole live elaborate. 

Speak Floyd s-a înfiinţat în 2010 la Cluj, având în componenţă muzicieni cu experienţă și care, din pasiune pentru muzica formaţiei Pink Floyd, au demarat un proiect care s-a dovedit a fi de mare inspiraţie și de mare succes în rândul ascultătorilor de muzică de calitate din România. După 30-35 de ani, muzica celor de la Pink Floyd este în continuare savurată de un public numeros, ceea ce a făcut ca toate concertele tribute-band-ului Speak Floyd să se desfăşoare până acum cu casa închisă. Singurul tribute-band Pink Floyd din România va cânta la unison cu publicul melodii îndrăgite, precum ”Another Brick in the Wall”, ”High Hopes”, ”Louder than Words”, ”Wish You Were Here” și ”Comfortably Numb”.

VIDEO: https://goo.gl/lcxdc6

###

Adele, încă de când şi-a făcut debutul în muzică, în 2007, a început să ocupe primele locuri în topurile muzicale. Albumul “19” a debutat pe primul loc, fiind răsplătit cu patru discuri de platină în Marea Britanie, albumul „21” a primit opt discuri de platină, iar albumul “25” a devenit „albumul cu cele mai rapide vânzări”, în prima săptămână fiind cumpărate peste 800.000 de copii doar în UK.

J’Adele, artistă tribute din Marea Britanie, cântă şi se îmbracă precum Adele, reuşind să fie confundată cu însăşi artista, mai ales că interpretează unele dintre cele mai renumite piese, precum ”Rolling În The Deep”, ”Someone Like You”, ”Rumour Has It”, ”Turning Tables” și ”Chasing Pavements”. Melodii care se vor auzi și pe scena HeyDay pe 29 mai, în Parcul Izvor.

VIDEO: https://goo.gl/HfEcTX

###

The Beatles este una dintre trupele a cărui muzică a influențat era pop-rock. Grupul, alcătuit din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, a avut drept public țintă generațiile de tineri rezultate de după Al Doilea Razboi Mondial. The Beatles este unul din cele mai faimoase și de succes grupuri în istoria muzicii pop-rock, contorizând peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

The Fab Beatles este recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai bune trupe tribute Beatles, ”the UK’s premier Beatles Tribute band”, formată în anul 1991. Trupa ne poartă, pe 29 mai la HeyDay, prin repertoriul Beatles, începând cu perioada ”Hamburg”, până la hituri precum “Let it be” şi “Hey Jude”.

VIDEO: https://goo.gl/OTneCI

###

Metallica este celebra formație de thrash metal din Los Angeles, înființată în anul 1981 și care are peste 100 de milioane de discuri vândute în toată lumea. Succesul comercial a făcut din Metallica o trupă foarte controversată. Face parte din „Big Four of Thrash” alături de Slayer, Megadeth si Anthrax.

Masterpiece este prima trupă tribute Metallica din România. Trupa este alcătuită din membri cu o vastă experienţă muzicală, fiecare cântând şi în diferite trupe consacrate din ţară. Încă de la început s-a bucurat de succese obţinute în concerte şi festivaluri, atât în România, cât şi în Ungaria, unde în anul 2009 a susţinut un turneu în colaborare cu trupa maghiară Nimfonia (tribute Nirvana). Pe 29 mai, la HeyDay, Masterpiece Romania va cânta live piese precum „Fade To Black”, “Seek and Destroy”, “Enter Sandman”, “Whiskey In The Jar”, “Sad But True”, “Master of Puppets” și multe altele. surprize!

VIDEO: https://goo.gl/vPdHOh

###

Trupa britanică Queen, apreciată și elogiată la nivel internațional, a avut de-a lungul timpului un total de 18 locuri I la categoria “Album”, 17 locuri I la categoria “Single” şi 8 locuri I la categoria DVD. Mult controversată, Queen a primit abia în anul 2001 un loc în galeria dedicată celor mai buni artişti rock n’ roll din toate timpurile pe “Rock and Roll Hall of Fame”.

The Vipers, trupa tribute din Italia, s-a format în anul 2002 şi şi-a pregătit concertele după spectacolul Queen de pe stadionul Wembley, din 1986, imitând artiştii originali, atât prin voce, cât şi prin costume şi dans. Cu peste 1.000 de show-uri la activ, trupa “The Vipers” se bucură succes internațional, datorită muzicii tribute “Queen” pe care o interpretează. Aceștia ajung la HeyDay pe 29 mai, să încânte publicul cu melodii precum ” Bohemian Rhapsody”, ”Under Pressure”, ”The Show Must Go On”, ”We Will Rock You” și ”Another One Bites The Dust”.

VIDEO: https://goo.gl/AW26pq

###

Michael Jackson, supranumit Regele muzicii pop, a reușit, timp de patru decenii, să îşi facă zeci de milioane de fani în întreaga lume cu hituri, precum “Billie Jean”, “Beat it”, “Thriller”, ”Bad”, ”Man in the Mirror”, ”Smooth Criminal” și ”Dirty Diana”. De asemenea, Michael Jackson a derulat numeroase campanii umanitare pentru cei neprivilegiați, militând pentru crearea unei lumi mai bune și inspirând dragoste, speranță și compasiune prin muzica sa.

David Boakes, cunoscut și ca MJ MAGIC, unul dintre cei mai experimentați artiști tribut ai lui Michael Jackson din UK, vine în România, pe 29 mai, la HeyDay. Acesta îl imită pe legendarul Michael Jackson de la vârsta de 5 ani și susține sute de show-uri pe an în întreaga lume, fiind apreciat și iubit de public. Mai mult, este primul tribute Michael Jackson recunoscut şi inclus în revista  dedicată legendarului cântăreţ, ce îi poartă numele – Michael Jackson Iconic.

VIDEO: https://goo.gl/UwwR81

###

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută