Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Lucruri esențiale despre acnee

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lucruri esențiale despre acnee Share Lucruri esențiale despre acnee


Acneea este una dintre problemele dermatologice pentru care multă lume caută zilnic soluții. Existe alimente care o influențează, așa cum există ceaiuri care pot duce la agravarea leziunilor de acnee.

Cum influenţează dieta acneea? Mâncarea care conţine hormoni
se pare că poate agrava acneea: carnea de pui şi curcan crescuţi cu
preparate hormonale, laptele de vacă, etc.

De asemenea, stimulentele o pot influenţa: cofeina, cacao. Din păcate, în schimb, nu sunt studii care să arate că anumite alimente pot ajuta persoanele cu acnee.

E adevărat că soarele o agravează? Soarele este un fals prieten pentru pacienţi. Pe moment, uscarea coşurilor pare să fie bună dar, la
întreruperea expunerii, exploziile acneice sunt puternice.

Care sunt cauzele acneei în adolescenţă? Dar la vârsta adultă? De obicei la pubertate, pe un teren genetic favorizant, începerea activităţii hormonale poate fi mai „agitată”. Situația se poate agrava printr-o îngrijire locală nepotrivită, prin stres şi dietă proastă. La femei sunt mai mulţi posibili factori de declanşare: îngrijire cosmetică greşită, anumite medicamente pentru alte afecţiuni, sarcini, tulburări hormonale.

Ce se întâmplă dacă traumatizăm coşurile? Ruperea coşurilor poate determina lezarea glandelor sebacee vecine, formarea de cicatrici.
Există însă metode de curăţare profesionale.

Cât de eficace sunt cosmeticele antiacneice? Cosmeticele antiacneice nu funcționează dacă sunt singure.

Tratamentul corect se alege în funcţie de formă şi localizarea acneei, cauzele de apariţie, vârsta şi modul de viaţă a pacientei. S-a vehiculat mult timp terapia cu vaccinul antiacneic. Este eficace sau e doar o păcaleală?

Vaccinul antiacnee nu există. Adică nu este niciun medicament omologat cu acest nume. Au fost încercări de omologare de vaccin antistafilococic la care s-a renunţat. Stafilococul poate
determina „bube dulci”, nu acnee, un autovaccin ar putea să aibă
un eventual efect antiinflamator, temporar.

Cum tratăm cicatricele post acneice? În cazul cicatricelor lăsate de acnee, cel mai bine merge radiofrecvenţa ablativă, uneori combinată
cu injectare de acid hialuronic.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.