Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Viena este capitala mondială a muzicii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Viena este capitala mondială a muzicii Share Viena este capitala mondială a muzicii


Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice Vieneze impresionează în fiecare an milioane de spectatori TV din peste 90 de țări. Corul Vienez de Băieți, care dispune de o sală de concerte proprie în Augarten, denumită “MuTh”, primește aplauze la scenă deschisă pe toate continentele, iar Orchestra Simfonică Vieneză face furori. Prin instituțiile sale muzicale dedicate, ca Asociația de Muzică și Casa de Concerte, orașul dispune de două săli de concerte de rang internațional.

Viena asigură cele mai bune condiții și un sunet excelent chiar și pentru festivaluri de rang înalt: fie că este vorba de muzica veche de la festivalul Resonanzen sau de compozitori actuali la Wien Modern sau OsterKlang, Jazz Fest Wien sau Concertul unei Nopți de Vară al Orchestrei Filarmonice Vieneze. În piața estivală a primăriei, fanii genului clasic se bucură de musical-uri. În plus, scena muzicală actuală este reprezentată cu succes de simboluri vibrante – festivalul sound:frame, precum și Gürtel Nightwalk, festivalul pop din Karlsplatz, dar și festivalul Waves din Viena. DJ de top, iubiți de fanii muzicii electronice, animă cluburile cu “sound-ul vienez”. Iar la Donauinselfest, cel mai mare festival gratuit în aer liber din Europa, petrec în fiecare an ­3 milioane de vizitatori.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.