Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

100 lucruri ce pot fi făcute în Piatra neamț – Belvedere

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 100 lucruri ce pot fi făcute în Piatra neamț – Belvedere Share 100 lucruri ce pot fi făcute în Piatra neamț – Belvedere


De pe Pietricica – o panoramă de neuitat

Se poate ajunge cu telegondola, stația de pornire fiind lângă Gară.  Puteți admira priveliștea asupra orașului sau vă puteți plimba prin pădure. 

" "

Puteți urca cu telegondola și coborî pe jos, traseul este foarte frumos.

100 lucruri ce pot fi făcute în Piatra neamț - Belvedere

De pe pod Căprioara

De aici poți fotografia răsăritul și apusul cu reflexe în apa Bistriței.

100 lucruri ce pot fi făcute în Piatra neamț - Belvedere

De pe baraj

De aici poți fotografia răsăritul, apusul și muntele Cozla cu reflexiile în lac.

De la Cercul Gospodinelor

Ajuns la Restaurantul Cercul Gospodinelor,  anume pe terasa Dealului Cozla ai parte de o panorama asupra oraşului şi a ieşirii din Valea Bistriţei spre Depresiunea Cracău – Bistriţa, se vede de departe inclusiv noaptea, este în ochii tuturor şi este unicul loc de unde poţi privi în linişte pe vale pînă la zidul Ceahlăului. 

O plimbare de seară până la Gospodine va fi răsplătită cu o priveliște superbă asupra orașului.

De la Grand Hotel Ceahlău et 12

 Grand Hotel Ceahlău este situat în centrul Municipiului Piatra Neamț.  Hotelul dispune de 12 nivele toate spațiile fiind dotate cu echipamente corespunzătoare cerințelor de confort din hotelurile internaționale. De aici poți fotografia orașul Piatra Neamț și Muntele Cozla în toată splendoarea lui.

100 lucruri ce pot fi făcute în Piatra neamț - Belvedere

De pe Lacul Bâtca Doamnei

Apusul de soare pe Lacul Bâtca Doamnei de pe unul din baraje este superb. Traseul turistic de pe muntele Bâtca Doamnei are punctul de plecare de la Cabana Bâtca. Poteca  urcă domol până la Cetatea Dacică „Petrodava” care este situată pe creasta unui pinten si de unde se vede lacul Batca Doamnei, orașul Piatra Neamț și Valea Bistriței.  Apoi, traseul coboară până la Pensiunea Maria situată pe malul lacului Bâtca Doamnei.

100 lucruri ce pot fi făcute în Piatra neamț - Belvedere


De la Cruce Bisericani

În drumul către munte, ieșind din Piatra Neamtțspre Bicaz, nu departe un indicator dreapta semnalează că la 2 km se află Mănăstirea Bistrița. Aveți prilejul de a admira, în aer curat, toată valea Bistriței de la Piatra Neamț la Pângărați, odinioară drum al plutelor cu bușteni plini de rășină, acum presărată cu lacuri de acumulare și baraje.

100 lucruri ce pot fi făcute în Piatra neamț - Belvedere

De la Turnul lui Ștefan cel Mare

Dacă ajungeți în Piatra Neamț și vreți o vedere faină asupra orașului e musai să urcați în „Turnul lui Ştefan cel Mare”. Scările sunt destul de înguste, dar odată ajunși sus priveliștea merită tot efortul depus.

100 lucruri ce pot fi făcute în Piatra neamț - Belvedere

 Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută