Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

Zilele Europene ale Operei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Zilele Europene ale Operei Share Zilele Europene ale Operei


În weekend-ul 6-8 mai, țări din toată Europa sărbătoresc a zecea ediție a Zilelor Operei, cel mai important eveniment internațional dedicat artei lirice. Cu această ocazie, platforma europeană a operei (theoperaplatform.eu) va transmite, live, o serie de spectacole din toată lumea, inclusiv din Germania, Lituania, Finlanda, Austria, Norvegia și Polonia. Spectacolele vor fi fi subtitrate în 6 limbi, așa că nu avem nici o scuză să le ratăm.

Evenimentul va fi sărbătorit și la Cluj, la Opera Națională, cu o repetiție deschisă publicului. Va fi interpretată faimoasa Nabucco, compusă de Giuseppe Verdi după un libretto de Temistocle Solera. Spectacolul prezintă viața teribilă a evreilor după ce au fost atacați, cuceriți și exilați din țara lor de către regele babilonian Nabucco, evenimente pe fundalul cărora se naște o poveste grandioasă atât politică, cât și romantică. Repetiția deschisă reprezintă ocazia perfectă pentru a vedea ce se întâmplă în spatele cortinei uneia dintre cele mai vechi și importante instituții culturale clujene și pentru a ne conecta cu minunata artă lirică cum n-am mai făcut-o până acum. Noi, unii, sigur o să fim prin public, minunându-ne de splendoarea din fețele noastre.

Sâmbătă 7 mai

12.00

Opera Națională

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută