Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

Săptămâna în cultură

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Săptămâna în cultură Share Săptămâna în cultură


Cerere în căsătorie @ Teatrul Național

Una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Cehov, Cerere în Căsătorie este un spectacol mai luminos decât cele cu care ați fost obișnuiți. Ivan Lomov, un vecin de-al lui Stepan Chubukov, sosește la casa acestuia pentru a cere mâna fiicei sale, Natalia. De aici începe o farsă într-un act plină de umor, o comedie inteligentă care satirizează căsătoria într-o lume arhaică.

În Rusia secolului XIX, căsătoriile se făceau altfel decât acum. Oamenii se hotărau să-și petreacă restul vieților împreună după o grămadă de criterii, însă nu și cât de mult se iubeau. Cel mai important dintre acestea era stabilitatea economică, care se baza și ea pe suprafața de pământ deținută și cât de multe putea produce acesta. Aici intră în ecuație Cerere în Căsătorie, o satiră incredibil de amuzantă la adresa cununiei bazată pe pământ. Deși potențialul ginere, Lomov, are 35 de ani, are cele mai mari șanse la mâna tinerei Natalia, care la 25 de ani reprezintă o afacere foarte bună pentru familia sa. Iar deși Natalia și familia sa arată destul de devreme că nu îl plac mai deloc, conducătorii clanului Chubukov insistă totuși ca căsătoria să aibă loc.

Cere în Căsătorie nu doar o să vă facă să râdeți în hohote, ci și să mulțumiți tuturor sfinților că nu trăiți în secolul XIX. Piesa despre o lume absurdă, dar reală, o să vă facă să vă regândiți problemele și relațiile și să întâmpinați lumea de azi cu ceva mai mult optimism.

Sâmbătă 7 mai

19.00

Studio Euphorion

 

Pour toujours (În vecii vecilor) @ Teatrul Maghiar de Stat

Un spectacol bazat pe muzica grandioasă a unora dintre cei mai faimoși compozitori din toate timpurile, performance-ul de dans contemporan ilustrează povești despre pierdere și regăsire, viață și moarte, pace și nevroză. Spectacolul impresionant e plin de emoție și forță brută, dar include și niște momente amuzante.

Miercuri 4 mai

18.00

 

Tudor Gheorghe: Primăvara Simfonic @ Opera Națională

Primăvara Simfonic este un concert care reușește să îmbine magistral cele mai înalte manifestări ale spiritului uman prin poezie și muzică, note muzicale și senzații acustice înălțătoare. Maestrul Tudor Gheorghe va fi acompaniat de instrumentiștii Orchestrei Simfonice si de Corul Academic, sub bagheta lui Marius Hristescu.

Luni 9 mai

19.00

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută