Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

NOUTĂȚILE lunii MAI la Fundația Calea Victoriei: Astrologie, Filozofie, Istoria Cuplului și Cultură Japoneză

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii NOUTĂȚILE lunii MAI la Fundația Calea Victoriei: Astrologie, Filozofie, Istoria Cuplului și Cultură Japoneză Share NOUTĂȚILE lunii MAI la Fundația Calea Victoriei: Astrologie, Filozofie, Istoria Cuplului și Cultură Japoneză


Fii activ și vino în luna Mai la Fundația Calea Victoriei să afli cum a evoluat idea de cuplu în Europa, să decoperi cum filozofia îți poate influența viața în bine, să explorezi universul psihologiei, să înțelegi tainele istoriei astrologiei, să te bucuri de frumusețea și de simplitatea culturii japoneze și să îți exersezi abilitățile de comunicare prin teatru.

Iată noutățile tentante ale lunii Mai:

Dacă esti pasionat de conversațiile inteligente și de ideile marilor gânditori, participă la acest curs unde, împreună cu Mario Barangea, vei descoperi importanța și frumusețea filozofiei din mai multe perspective: ca artă, ca terapie, ca pedagogie și ca metodă de autocunoaștere.

Un curs seducător susținut de istoricul Monica Neațu, care va povesti despre jocurile amoroase, iubire, seducție și despre cuplurile celebre. Vei fi surprins să afli că multe dintre obiceiurile contemporane au o istorie lungă, că amorurile romantice nu au fost aşa cum ni le imaginăm noi şi că ideea de cuplu este în permanentă transformare.

Pe parcursul atelierul vei descoperi impactul pe care psihologia inconștientului îl are în modul în care ne percepem și vei înțelege importanţa emoţiilor, a comunicării și a conștientizării dorinţelor reprimate. Psihoterapeutul Ștefania Gubavu te va ajuta să înțelegi căile de explorare și de valorificare a inconștientului.

Încă din Antichitate oamenii au fost fascinați de lumea celestă și au încercat să descifreze misterul vieții cu ajutorul corpurilor cerești. Cercetătorul Cristian Vechiu, pasionat de istoria ideilor şi spiritualitate, îți propune să lași în urmă prejudecățile asociate adesea astrologiei și să înțelegi cum a fost ea imaginată și teoretizată, din Antichitate până în prezent.

Samurai, gheişe, călugări zen şi temple pe de o parte, Hello Kitty, Mario, j-rock şi anime pe de altă parte – unde începe şi unde se termină cultura fascinantă a Japoniei? Împreună cu Alice Teodorescu, cercetător pasionat de lumea niponă, vei pătrunde în fermecătorul univers japonez și îi vei înțelege paradoxurile.

Bucură-te de experiențe noi la acest atelier de teatru unde buna dispoziție, jocul și relaxarea sunt regulile de bază. Actrița Smaranda Caragea te va ajuta să îți înfrunți timiditatea, să te exprimi liber și să câștigi încredere în tine. Îți vei antrena și dezvolta capacitatea introspectivă, analiza, creativitatea, imaginația, spiritul intuitiv și comunicarea.

Înscrie-te la contact@victoriei.ro și participă la atelierele incitante, pe parcursul cărora vei putea stabili un dialog viu și creativ atât cu lectorii inteligenți și simpatici, cât și cu ceilalți cursanți.

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută