Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

Ce spune apartamentul în care locuim, despre personalitatea noastră?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce spune apartamentul în care locuim, despre personalitatea noastră? Share Ce spune apartamentul în care locuim, despre personalitatea noastră?


Nu este un mister faptul că omul își pune amprenta personală în locul unde alege să existe.

Apartamentul sau camera în care locuim chiar ne reprezintă, cel puțin temporar. Aspectul locuinței se poate schimba în funcție de alte detalii care se modifică în viața noastră, precum job-ul: „Adultul care are o camera dezordonată poate fi un adult mereu pe fugă, cu o profesie care-i cere 12 ore din 24 şi care-l „stoarce” de energie.

Ajuns acasă, îşi doreşte doar să doarmă. În partea opusă, se află adultul „tipicar”, extrem de preocupat de fiecare colţişor al camerei, obsedat am putea spune de ordine şi curăţenie”, spune psihologul Daniela Dragne-Macarie.

Specialistul mai spune că sunt şanse ca cei obsedaţi de curăţenie şi ordine să aibă parte de o dezordine permanentă interioară, pe care le este foarte greu să o ordoneze, din acest motiv încearcă să compenseze în exterior.

Aceste persoane au impresia că dacă în jurul lor este ordine vor fi liniştite, dezordinea obosindu-le şi agitându-le.

„Dincolo de ordine şi dezordine, putem observa felul cum este decorată camera, ce obiecte păstrează persoana în camera ei, descoperim preferinţele într-un anumit domeniu şi nu este nevoie să fii psiholog pentru a-ţi da seama despre hobby-urile persoanei.

Într-o încăpere ce poate părea austeră şi minimalistă (descriind o persoană rigidă), putem găsi câteva fotografii cu persoane dragi.

Asta ne dezvăluie sentimentalismul care se ascunde în spatele rigidităţii persoanei”, completează psihologul Daniela Dragne-Macarie. De Sara Bianca

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută