Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

Amazon Echo Dot

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Amazon Echo Dot Share Amazon Echo Dot


Amazon investește din ce în ce mai mult în sectorul smarthome, lansând versiunea Dot, fratele mai mic al lui Amazon Echo.

De ce Dot?

Echo Dot este un hub care se poate conecta la telefonul tău prin intermediul aplicației dedicate și care poate să integreze fel și fel de servicii și dispozitive pentru confortul tău zilnic. Vrei să asculți muzică, apelezi la Dot. Vrei să comanzi ceva rapid, apelezi la Dot. Vrei să afli vremea sau să afli ultimele știri? Dot. Vrei să aprinzi luminile (ex.Philips HUE) sau televizorul (ex. Samsung SmartTV)? Dot, dot, dot.

Față de versiunea originală, Echo Dot nu beneficiază de un speaker performant + fără subwoofer-ul înalt ce definea Echo. Lucrul aceasta nu ar trebui să vă descurajeze. Poți conecta prin bluetooth orice alt speaker portabil sau direct la boxele tale preferate prin ieșire jack. În plus, No subwoofer rezultă un preț mult mai mic.

Alexa

Chiar dacă nu avem un speaker performant, Dot are boxe interne cu care poți comunica cu Alexa (răspunsul Amazon-ului la Siri, Cortana, Google Now sau alți asistenți personali). Da, Alexa rămâne interfața principală de comunicare și pentru Dot, același creier și sistem de învățare ca la Echo.

Practic de fiecare dată când zici intenționat „Alexa”, device-ul se trezește și așteaptă comanda ta. Comenzile sunt destul de diverse, iar Alexa poate învăța pattern-uri noi pentru a-ți oferi rezultate cât mai apropiate de așteptările tale. Deși, Alexa este mai eficient în țări unde site-ul Amazon și serviciul Prime sunt disponibile full on, merită să trec în revistă câteva scenarii de utilizare din portofoliul său (comenzile, mergând cel mai bine în engleză):

• „Alexa, ask UBER to request a ride” – poți comanda UBER direct prin voce. Alexa ține minte locația ta și tot ce trebuie să faci este să rostești cuvintele magice.
• „Alexa, turn off the lights/TV” – dacă ai becuri Philips HUE sau un smartTV Samsung, le poți conecta și controla cu ajutorul Alexei.
• „Alexa, play The Killers from Spotify” – funcționează și cu Prime Music, Pandora, iHeartRadio sau TuneIn.
• „Alexa, re-order paper towels” – cu profilul tău de Amazon conectat, cumpărăturile devin foarte ușoare și rapide.
• „Alexa, what’s on my calendar today” – îți poți sincroniza programul tău de pe Google Calendar.

Disponibilitate și prețuri

Echo Dot este disponibil exclusiv prin Alexa Voice Shopping (în cantitate limitată) și poate fi cumpărat cu doar 90 USD. În shimb, dacă dorești versiunea originală (cu subwoofer-ul integrat), aceasta poate fi a ta pentru 180 USD.

Articol de: Alecsandru Grigoriu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută