Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

Târgu Mureș 400 de ani

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Târgu Mureș 400 de ani Share Târgu Mureș 400 de ani


Unul dintre cei mai mari și mai celebri tenori ai lumii, Alessandro Safina, vine la Tîrgu Mureș, cu ocazia aniversării a 400 de ani de când, pe 29 aprilie 1616, Principele Gabriel Bethlen ridică Târgu-Mureșul la rangul de oraș liber regesc.

Alessandro Safina va susține un concert extraordinar cu această ocazie, în Cetatea Medievală. „Lumea îi spune acestui gen pe care îl interpretez eu „opera pop”. E un crossover.

E o fuziune. Am cântat operă clasică. În Italia cânt în medie în două producții pe an. Am început să cânt în 1989 – 1990. Atunci calitatea cântăreților, a dirijorilor era mai bună decât acum.

Ultima mea producție a fost prezentată în Torino și în Genova, dar nu am fost foarte mulțumit. De aceea, prefer să fac lucrurile pe cont propriu decât să mă cert cu dirijorul sau cu regizorul.

Cu un an în urmă, în Salerno, a fost același lucru. Îmbătrânesc, devin din ce în ce mai capricios”, a mărturisit răzând tenorul. „ Când am început în operă l-am întâlnit pe Placido Domingo. Oamenii ca el sunt incredibili.

Atunci când cânt, tot ceea ce fac, fac cu pasiune. Abia aștept să mă întâlnescu cu publicul din Transilvania, cu publicul din Tîrgu Mureș”, a mai adăugat Safina.

El va evolua la Tîrgu Mureș alături de Orchestra
Filarmonicii din Tîrgu Mureș la data de 2 mai, de la ora 19, în Cetatea
Medievală. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.