Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

MagicFest 2016

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii MagicFest 2016 Share MagicFest 2016


Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, Festivalul Național de teatru în limba engleză, MagicFest, va avea loc anul acesta în perioada 22-29 aprilie 2016.

Timp de o saptămână întreagă vor lua parte la ateliere de teatru, creație teatrală și la diferite activități, 8 trupe de liceeni din: București- Brainstorming și Victoria Art, Bacău- Act, Nobody’s Group și Transparency, Timișoara- Hooleelogans și Hush Hush și Suceava-The Knockers.

Atelierele vor fi coordonate de tineri actori, studenți sau absolvenți ai Univerșității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, precum: Roxana Filip, Alma Caldare, Irina Cepoi, Doina Antohi, Șilviu Mircescu, Liviu Chițu, Ștefan Huluba, Veliko Velikov, iar juriul va fi format din: Raluca Ghervan, Alexandru Baltă și Anca Maria Colteanu.

Participanții vor prezenta câte 2 piese, una în limba engleză, pregătită cu scopul participării in concurs și una în limba română creată pe parcursul atelierelor speciale. Trupele vor avea o săptămână intensă, participând și la un atelier de noapte în care vor trebui sa creeze un mini spectacol non-verbal.

Festivalul este organizat de Asociatia MagiMedia in parteneriat cu Colegiul National “Petru Rareș” și cu sprijinul Conșiliului Județean și Primăriei Suceava, Casei de Cultură a Șindicatelor și Teatrului “Matei Vișniec”.

Scopul principal al festivalului constă în descoperirea și promovarea tinerelor talente artistice, precum și o creștere a interesului tinerilor pentru teatru, literatură și artă. Organizatorii sunt elevi ai colegiului, absolvenți sau foști membri ai trupei The Knockers, coordonați de managerul festivalului, Camelia Butnaru,  președintele Horia Andrei Butnaru și vice-președintele Bogdan Farcane.

Ediția de anul acesta a festivalului se va desfășura sub motto-ul  “Give it a twist to infinity!”, organizatorii promițând o ediție de neuitat.

Spectacolele se vor ține pe scena Teatrului “Matei Vișniec” Suceava, iar intrarea este liberă. Publicul este așteptat în limita locurilor disponibile.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută