Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

„Doar sunt” – workshop de teatru comunitar, cu și pentru persoane cu dizabilități

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Doar sunt” – workshop de teatru comunitar, cu și pentru persoane cu dizabilități Share „Doar sunt” – workshop de teatru comunitar, cu și pentru persoane cu dizabilități


Duminică, 17 aprilie 2016, de la ora 12:30, va avea loc la Facultatea de Litere și Arte (Bulevardul Victoriei, nr. 5 – 7), un workshop de teatru comunitar cu beneficiari ai Centrului ocupațional pentru persoane cu dizabilități, susținut de psihoterapeutul Bianca Babeș.

La eveniment vor participa zece tineri cu deficiențe neuro– psihomotorii din Sibiu, care vor prezenta publicului o poveste care a prins contur în cadrul sesiunilor de dramaterapie, susținute de Bianca Babeș, în perioada ianuarie – aprilie 2016.

Centrul ocupațional pentru persoane cu dizabilități își desfășoară activitatea sub egida Asociației Diakoniewerk International.

„Sunt cinci ani deja de când în cadrul maratonului teatral 25 de ore de teatru non – stop avem această acțiune dedicată diferitelor grupuri sociale care prezintă dificultăți de integrare.

Prin proiectul susținut în fiecare an ne dorim să participăm la creșterea calității vieții beneficiarilor vizați. Lucrez cu persoane cu deficiențe de mai bine de zece ani de zile.

O percepție greșită în societate este că acestea ar avea nevoie de ajutor, dar de fapt nu doar de ajutor au nevoie, cât mai ales de acceptare. Vorbim de acceptare și în mod automat de integrare. Un scop secundar al acestui workshop ar fi să ajutăm comunitatea să înțeleagă nevoile acestor persoane.

În general, comunitatea primește informația parțial.

Doar atunci când intri în contact direct cu persoanele cu dizabilități poți completa această informație.

Evenimentul poate nu va spune totul despre nevoile persoanelor cu dizabilități, despre universul lor, dar în mod cert publicul va avea posibilitatea de a le observa calitățile, pentru căacești tineri sunt extrem de curajoși. Ai nevoie de curaj să te urci pe o scenă, în fața publicului, când tu nu ai nicio pregătire pentru teatru.

Duminică, toți cei care vor veni alături de noi la acest workshop, vor avea ocazia să afle lucruri simple despre acești tineri. Spre exemplu, care este culoarea preferată a lui Doru, un tânăr cu tetrapareză spastică.

Sau care este echipa preferată de fotbal a Ioanei. Lucruri simple, pentru că până la urmă viața nu este decât sumă a tuturor lucrurilor simple. Ce e important de știut este că publicul va avea o implicare directă în cadrul acestui workshop.” Bianca Babeș, psihoterapeut

Programul zilei de duminică, 17 aprilie, continuă cu spectacolele:

„Act likeschool” (ALS) – ora 14:00 – Librăria Habitus

– spectacol prezentat de compania Social Act Theatre Galați și „Doi și-un tulnik”, ora 16:00, la sala festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu – spectacol al GodotCafe Teatru București.

Seara de duminicăeste rezervată rușilor de la Herman Sidakov’sSchool of Drama Moscova, care vor prezenta în premieră la Sibiu spectacolul „Love in a glass of water”.

De la ora 20:00, în OldiesPub, Dan Byron alături de Marius Cordoș și George Constantinescu ne fac o scurtă incursiune în „Dicționarul explicativ al iubirii române”, iar Lipicioșii închid festivalul, de la ora 22:00, cu un concert LIVE, care va avea loc în aceeași locație.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută