Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

Piața Mare înflorește cu Festivalul Grădinilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Piața Mare înflorește cu Festivalul Grădinilor Share Piața Mare înflorește cu Festivalul Grădinilor


Dorina Nițu

Festivalul Grădinilor revine în Piața Mare, pe care și anul acesta își propune să o transforme într-o grădină multicoloră. Astfel, în perioada 5-8 mai 2016 cei mai apreciați 30 de expozanți din zece județe, vin la Sibiu pentru a oferi celor prezenți la festival produse dintre cele mai variate.

”Festivalul Gradinilor este un eveniment de responsabilizare socială care își propune să pună în evidență rolul spațiului public, al grădinilor și amenajarilor exterioare în dezvoltarea durabilă a orașului. Evenimentul își propune să-i aducă la Sibiu pe cei mai importanți producători de flori, mobilier de gradină, arhitecți, peisagiști. Vom aborda proiectul din perspective educaționale, promovand curentul “green”. Proiectul este dedicat publicului larg și, foarte important, se adresează tuturor categoriilor de vârstă”, spun organizatorii.

Sibienii care iubesc florile, arbuștii de grădină, într-un cuvânt verdele, trebuie să viziteze Festivalul Grădinilor pentru că aici găsesc tot ce au nevoie pentru grădina lor, de la trandafiri, mușcate, diverse tipuri de tuia, până la bulbi, petunii, ghivece cu fructe de primăvară, crăiţe, coada şoricelului, decorațiuni de grădină și copăcei deosebiți.

Pe lângă arbuști, plante decorative și flori multicolore, vizitatorii vor mai putea cumpăra și mobilier de grădină și terasă, de la modele clasice, până la cele care poartă amprenta de originalitate la maestrului care le-a realizat.

Workshopuri și demonstrații  practice

Ediția de anul acesta aduce la Sibiu workshopuri și demonstrații  practice din domeniul peisagistic realizate de profesioniști. Vor avea loc demonstrații practice susținute de producatori și specialișiti din domeniu, pe teme legate de cultivarea și intreținerea florilor, a spațiilor verzi, amenajarea grădinilor.

„Gradina Eco friendly”

Pasionații de flori și grădinărit  vor avea acces direct la informații și tehnici privind grădinile și amenajarile exterioare în cadrul Festivalului Grădinilor, iar cei mici nu sunt uitați nici la ediția din acest an, pentru ei organizatorii pregătind un atelier de creație și expoziția de desene pentru copii „Gradina Eco friendly”. 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută