Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

ARTA CAFELEI PRETUTINDENI

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ARTA CAFELEI PRETUTINDENI Share ARTA CAFELEI PRETUTINDENI


Cafékultour, un nume deja celebru în peisajul urban al evenimentelor timișorene, serbează a douăsprezecea ediție, de dragul artei barista sau arta cafelei.

Cafékultour reprezintă o întâlnire anuală festivă a tinerei creații contemporane, în spații dintre cele mai populare, chiar și în spații neconvenționale: cafenele, baruri, librării sau orice alt loc destinat convivialității. Diversitatea își spune cuvântul, păstrând tradiția obiectului aflat în centrul atenției: Cafeaua și tot ceea ce ține de ea.

Astfel, expresia artistică devine o alternativă pentru difuzarea și promovarea culturilor emergente în spațiul urban, prin manifestări artistice, proiecții de filme, seri franceze, seri germane și cehe, în toate cele 7 zile de festival.

Bineînțeles, cafeaua este în prim-plan, cu toate stilurile ei, în toată splendoarea ei, și în tot potențialul ei, pe care maestrul Barista Nana Holthaus-Veshe o va redefini, Luni de la 19:00 la Aethernativ Cafe, oferind prilej la degustare și lecție despre cafea, în calitatea lui de ambasador al tainelor acestei băuturi atât de îndrăgite.

A doua zi, marți, de la ora 20:00, concertul celor de la Bonnage Horreur va completa în continuare seria evenimentelor Cafékultour, oferind un răgaz intens pentru worldmusic, sau ceea ce numim un mix între jazz, rock sau flamenco, condimentat cu tehnici artistice ale vizualului.

Desigur, lista de evenimente este lungă, și o găsiți în paginile revistei, dar înainte să ne plictisim citind, sunteți invitați să participați, să gustați și să luați contact direct cu simbolul Cafékultour, căci experiența ”de acasă” nu se potrivește cu cea din ”târg”.

La fața locului este cu mult mai intensă. Așa, precum o cafea preparată cu măiestrie.

de Andreea R. Hosu

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută