Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

Turneul IndependNet 2016

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Turneul IndependNet 2016 Share Turneul IndependNet 2016


Membrii Rețelei Teatrelor Independente pleacă din nou în deplasare. Între 24 aprilie și 5 iunie are loc a doua ediție a turneului care anul trecut s-a desfășurat în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara și a cuprins 6 spații și companii independente din 4 orașe. În 2016, turneul merge cu un pas mai departe: București și Târgu Mureș s-au adăugat pe lista gazdelor, iar numărul companiilor care vor prezenta spectacole a crescut la 10.

Timp de trei luni, spectatorii din Iași, Cluj-Napoca, București, Timișoara și Târgu Mureș vor putea descoperi o mică parte din ceea ce se întâmplă pe scena independentă din țară. Turneul merge în aprilie la Iași și Cluj, în mai la București și Timișoara, iar în iunie ajunge la Târgu Mureș. Spectacolele prezentate sunt producții ale unteatru, Point și ProDrama din București, Yorick Stúdió din Târgu Mureș, Auăleu din Timișoara, Colectiv A, Váróterem Projekt și Reactor de creație și experiment din Cluj, Bis Teatru din Sibiu, Asociația Replika din București și Teatru Fix din Iași, iar spațiile gazdă vor fi Teatru Fix din Iași, Zug și Reactor din Cluj, Auăleu din Timișoara, Centrul de Teatru Educațional Replika din București și Teatru 74 din Târgu Mureș.

Spectacolele prezentate, diferite ca teme și stilistică, au în comun faptul că au fost realizate în mod profesionist în regim independent, că au avut premiera de curând și sunt reprezentative pentru companiile care le-au produs. Turneul încearcă astfel să reprezinte varietatea și interesele comune ale unei noi generații de artiști care, încet-încet, își revendică un loc propriu în teatrul din România.

Rețeaua Teatrelor Independente are ca scop asigurarea unei mai mari vizibilități a spațiilor și companiilor de teatru independente din România prin colaborarea dintre acești operatori culturali care nu sunt finanțați de la bugetul de stat. Inițiată în 2015 cu un număr de șase membri, rețeaua numără acum 15 membri, iar numărul lor este în continuă creștere. Inițiativa este esențială pentru un mediu cultural vulnerabil, în special din punct de vedere financiar, dar și legislativ, pentru o mai bună organizare și reprezentare a drepturilor și intereselor companiilor independente de teatru.

Turneul IndependNet 2016 este un proiect cultural co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

Mai multe detalii despre turneu și Rețeaua Teatrelor Independente la adresa http://independnet.ro/

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută