Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

Noutățile lunii Aprilie la Fundația Calea Victoriei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Noutățile lunii Aprilie la Fundația Calea Victoriei Share Noutățile lunii Aprilie la Fundația Calea Victoriei


Acum că primăvara și-a intrat cu totul în drepturi este momentul ideal pentru a începe proiecte și a explora noi domenii de cunoaștere. Te aşteptăm în luna aprilie la Fundația Calea Victoriei cu o serie de cursuri relaxante și evenimente savuroase despre antropologie, istoria monarhiei, dezvoltare personală, magie si civilizaţie japoneză.

Vino să afli mai multe despre Tarot și Lumea simbolurilor cu funcție terapeutică şi să-ţi completezi cunoştinţele pe acest subiect ascultându-l pe lectorul Georges Colleuil, scriitor şi cercetător francez renumit. Vei descoperi că Tarotul poate funcţiona ca metodă de terapie şi instrument ce poate înlesni autovindecarea. Te asteptăm la acest eveniment luni, 18 aprilie, la 19.00.

Dacă te pasionează antropologia, la conferinţa Excepţionalismul Românesc, ȋn 13 aprilie, ora 19.00, antropologul Vintilă Mihăilescu discută despre clişee mai mult sau mai puţin justificate despre cum sUnt românii sau cât de diferiți sunt față de alte popoare. Această conferință va analiza originile şi utilizările excepţionalismului românesc, de la începuturile modernităţii si până în prezent.

Pătrunde ȋntr-o lume plină de armonie la evenimentul Ceremonia Japoneză a Ceaiului, în 16 aprilie, ora 11:00, la Grand Hotel Continental. Dincolo de frumuseţea kimonourilor, de graţia şi perfecţiunea mişcărilor, de gustul delicat al ceaiului verde, de prospeţimea arajamenului floral, dincolo de “aerul” complet Japonez, Chanoyū ascunde o practică meditativă extrem de rafinată de care te poți bucura.

Vrei să cunoşti mai multe despre una dintre cele mai fascinante perioade din istoria Europei? Atunci te aşteptăm la cursul Magie și filozofie în Renaștere, unde vei afla care erau activitățile intelectuale și ideile apărute în această perioadă de înflorire culturală. Împreună cu Cristian Vechiu, vei înțelege legătura dintre spiritualitate și filozofie în perioada Renașterii și vei descoperi misterele și neliniștile acelei epoci.

Nu uita să te ȋnscrii din vreme la noul curs propus de istoricul Anita Sterea, despre Istoria Monarhiei. Cele patru întâlniri, ce vor ȋncepe ȋn 21 aprilie, sunt dedicate Regelui Carol I, Regelui Ferdinand, Regelui Carol al II-lea şi Regelui Mihai. Vei călători în trecutul apropiat și vei înțelege care a fost rolul regalitătii ȋn dezvoltarea socială şi culturală a ţării, precum şi schimbarile benefice în  mentalitatea noastră, care au intervenit în acest răstimp.

La final de lună, în 26 aprilie, ora 19:00, ai ȋntâlnire cu Cristian Ezri, specialistul în comunicare și dezvoltare care te va iniția în Arta negocierii: Cum să obții ceea ce îți dorești. Afli cum trebuie să te pregătești pentru o negociere, care sunt strategiile prin care să ajungi la rezultatul dorit şi cum le poți adapta propriilor tale nevoi.

Găseşti programul complet al cursurilor din luna aprilie accesând: www.victoriei.ro.

Înscrieri la contact@victoriei.ro.

Fundația Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii culturale și de dezvoltare personală. Misiunea noastra este să inspirăm tinerii și adulții prin arte și științe umaniste, abordate într-o manieră interactivă.

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută