Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

4 locuri din zona Balcanilor pe care merită să le vezi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 4 locuri din zona Balcanilor pe care merită să le vezi Share 4 locuri din zona Balcanilor pe care merită să le vezi


de Sara Bianca

Mai puțin atractivă pentru turiști, zona Balcanilor adăpostește adevărate frumuseți naturale sau arhitecturale ce merită văzute.

Printre cele mai populare locații se numără Dubrovnikul, care și-a cunoscut faima după ce acolo s-au filmat scene din popularul serial Game of Thrones.

Pentru a vă deschide apetitul pentru călătorie, vă prezentăm cele mai frumoase și interesante locuri din zona Balcanilor ce merită vizitate.

1. Dubrovnik – este una dintre cele mai cunoscute locații și stațiuni din Croația, popularitatea sa fiind dată, după cum am mai spus, de serialul Game of Thrones.

Deși are un aer turistic, acesta merită vizitat, fiind un loc istoric foarte bine păstrat. Vechea cetate este aproape intactă, iar serviciile se ridică și ele la înălțime, fiind diversificate. Un minus sunt prețurile piperate.

2. Parcul Național Plitvice – un adevărat paradis verde, pe care îl găsim tot în Croația. Acesta vă oferă posibilitatea de a vedea cât de spectaculoasă poate să fie natura, putând fi vizitat și pe jos și pe două roți. Cascadele de aici sunt de-a dreptul spectaculoase și se întind pe zeci de metri.

3. Lubljana – Capitala Sloveniei aduce cu Salzburgul austriac, surprinzând cu un castel „cocoțat” pe un deal și cu străduțe înguste. Se numără printre puținele locuri unde te poți caza chiar în centrul vechi al orașului, în clădiri din 1800-1900, cu camere înalte.

4. Mostar- Dacă ești aproape de Bosnia și Herțegovina, este păcat să nu vizitezi acest oraș. Este celebru pentru podul peste Neredva, ce surprinde cu grandoarea arhitecturală.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută