Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

Legumești – locul în care te (re)conectezi cu natura și oamenii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Legumești – locul în care te (re)conectezi cu natura și oamenii Share Legumești – locul în care te (re)conectezi cu natura și oamenii


Seră ecologică, unde se plantează și se împart semințe naturale, precum şi seminţe ale cunoaşterii.

Nu știu cum sunteți voi, dar eu când aud de „semințe ale cunoașterii” mi se aprind beculețele. Aceleași beculețe se aprind la orice inițiativă a Asociației Mai Bine care, așa cum îi spune și numele, își propune să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității din care cu toții facem parte.

În activitatea sa, echipa Mai Bine are în vedere trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: mediul natural, mediul social și mediul economic.

Legumești este una dintre cele mai noi inițiative, una ce își propune să-i (re)conecteze pe oameni cu natura, cu cei de lângă ei, dar și cu ei înșiși.

Legumești – seră ecologică

Legumești este o seră ecologică unde se plantează și apoi se împart semințe naturale, tradiționale, precum și semințe ale cunoașterii. Cum așa? Prin simplul fapt că fiecare dintre noi se poate implica și pentru că împreună este mult mai ușor, dar și mai amuzant, decât individual.

La Legumești, învățăm împreună cum se transformă semințele în legume, cum se modelează pământul într-o construcție naturală și cum se (re)conectează oamenii care aspiră către o lume mai bună.

Prima etapă – Sădești Legumești

Prima etapă a proiectului este în plină desfășurare și și-a propus să strângă fondurile necesare ca această idee să prindă rădăcini. Suma minimă de care este nevoie pentru ca un astfel de proiect să fie implementat este de 7000 euro.

A doua etapă – Crești Legumești

Până în luna august, echipa Mai Bine, împreună cu voluntari pasionați, lucrând cu materiale naturale sau recuperate – pentru a avea un impact minim asupra mediului – vor construi sera ecologică. Sera va fi clădită chiar de ei, însă vor implica și o serie de experți, pentru ca totul să iasă conform planului.

A treia etapă – Trăiești Legumești

Odată sera clădită, semințele vor putea fi sădite. După culegerea roadelor, semințele vor fi scoase pentru a fi împărțite și refolosite, întocmai cum își dorește natura. Alături de echipa Mai Bine, vor putea lucra toți cei ce își doresc: părinți, elevi, studenți – important este să îi unească același respect pentru natură și aceeași dorință de a munci.

Utile: www.facebook.com/legumesti
Articol de: Ines Dumitriu

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută