Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

Ciucalată, cofeturi și zaharicale

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ciucalată, cofeturi și zaharicale Share Ciucalată, cofeturi și zaharicale


„Un fel de ciocolată de casă, dar făcută numai din ciocolată belgiană.”

Prima oară când le-am văzut erau în față la Prefectură, la ceea ce se numește piața de duminică. Acum fie vorba între noi, e bine că producătorii locali au ocazia de a veni în fața oamenilor, prin intermediul acestei piețe, dar cei care au produse mai „ochioase” nu sunt deloc avantajați de amenajare, per ansamblu.

Dar să revenim: prima oară le-am văzut la piața de duminică. Ieșeau în evidență, de departe. Stăteau acolo, frumos aranjate și cochete, gata să fie luate acasă și mâncare cu poftă. Apoi le-am văzut pe Facebook, locul care le permite să fie valorificate cum se cuvine, datorită fotografiilor calitative. Iar apoi le-am citit și povestea, într-un ziar important.

Cofeturi și zaharicale

Dacă veți da un search pe Facebook după „Cofeturi si Zaharicale”, este imposibil să ieșiți imediat de pe pagină. Aceste drăgălășenii preparate de Angela Nicolau şi Ana Maria Nazarie nu numai că-ți iau ochii și te fac să te minunezi de migala cu care doamnele sunt înzestrate, dar îți fac și o poftă nebună de ceva dulce bun de tot.

Povestea „ciucalatei”

Toate aceste minunății sunt făcute din ciocolată, însă nu orice fel de ciocolată, ci una cu un nume aparte, ce te duce cu gândul la copilărie – „ciucalată”. Numele a fost ales de nepotul Angelei iar ei i s-a părut o idee foarte bună, deci așa i-a rămas denumirea.

Această „ciucalată” este un fel de ciocolată de casă, dar nu se prepară așa cum știm noi rețeta, ci numai din ciocolată belgiană, Belcolade, cu un pic de lapte condensat, migdale, alune, nuci, stafide, merișoare și portocale.

Ursuleți, broscuțe, ceșcuțe. Din ciocolată

Așa cum probabil ați putut constata până la vârsta la care ați ajuns acum, când citiți acest articol, în această viața nu contează numai fondul; forma are importanță, în egală măsură. Nu știu cât de mult au avut în minte această teorie doamnele de la Cofeturi și Zaharicale, dar cert este că produsele ce ies din mâinile lor sunt adevărate opere de artă.

Ele nu se mulțumesc să vândă, pur și simplu, ciocolată delicioasă, ci o modelează cu pasiune și cu un strop de spirit ludic. Din mâinile lor ies tot felul de figurine ochioase: ursuleți, broscuțe, ceșcuțe de cafea și cam orice îți poți imagina.

Aceste minunății pot fi găsite la piața de duminică din fața Prefecturii sau la tot felul de târguri organizate în Iași.

Utile: www.facebook.com/cofeturisizaharicale
Articol de: Ines Dumitriu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută