Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/03/2016
Arhiva Zile si Nopti

Oamenii mănâncă prea repede. Cât durează în medie mesele zilnice

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Oamenii mănâncă prea repede. Cât durează în medie mesele zilnice Share Oamenii mănâncă prea repede. Cât durează în medie mesele zilnice


Studii recente arată că mâncatul a devenit o rutină. Cei mai mulți oameni iau prânzul pe fugă și sar peste micul dejun. Un studiu britanic arată că petrecem 39 de minute pe zi pentru TOATE cele trei mese ale zilei. Prânzul, care ar trebui să țină chiar și o oră, se rezumă în prezent la doar 12 minute și se servește rapid în fața calculatorului. Micul dejun, dacă există, durează 7 minute, cu tot cu cafea. Durata medie a cinei este de 19 minute, iar în multe familii masa de seară se ia în fața televizorului, un obicei total greșit. Oamenii au ajuns să mănânce pentru că le este foame, fără să aprecieze gustul bun al mâncării.

O masă dacă e servită aşa cum trebuie, ne poate influenţa pozitiv psihic, emoţional şi poate creşte capacitatea noastră de concentrare”, declară psihologul britanic Richard Woolfson, potrivit dailymail.co.uk.

Zile și Nopți îți recomandă să apreciezi mesele luate cu familia sau cu colegii de serviciu. Ieșiți în oraș la masă și povestiți, râdeți, savurați mâncarea și relaxați-vă. Comandați-vă ceva la birou sau în loc să mâncați pe fugă în fața calculatoarelor mergeți cu toții la sala de mese. Astfel veți avea mai mult spor la treabă în restul zilei, stresul va fi diminuat și veți găsi mai multe motive să zâmbiți.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.