Studii recente arată că mâncatul a devenit o rutină. Cei mai mulți oameni iau prânzul pe fugă și sar peste micul dejun. Un studiu britanic arată că petrecem 39 de minute pe zi pentru TOATE cele trei mese ale zilei. Prânzul, care ar trebui să țină chiar și o oră, se rezumă în prezent la doar 12 minute și se servește rapid în fața calculatorului. Micul dejun, dacă există, durează 7 minute, cu tot cu cafea. Durata medie a cinei este de 19 minute, iar în multe familii masa de seară se ia în fața televizorului, un obicei total greșit. Oamenii au ajuns să mănânce pentru că le este foame, fără să aprecieze gustul bun al mâncării.
„O masă dacă e servită aşa cum trebuie, ne poate influenţa pozitiv psihic, emoţional şi poate creşte capacitatea noastră de concentrare”, declară psihologul britanic Richard Woolfson, potrivit dailymail.co.uk.
Zile și Nopți îți recomandă să apreciezi mesele luate cu familia sau cu colegii de serviciu. Ieșiți în oraș la masă și povestiți, râdeți, savurați mâncarea și relaxați-vă. Comandați-vă ceva la birou sau în loc să mâncați pe fugă în fața calculatoarelor mergeți cu toții la sala de mese. Astfel veți avea mai mult spor la treabă în restul zilei, stresul va fi diminuat și veți găsi mai multe motive să zâmbiți.