Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/03/2016
Arhiva Zile si Nopti

ERGOMETRU: Canatorii suceveni pe podiumul cupei României

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ERGOMETRU: Canatorii suceveni pe podiumul cupei României Share ERGOMETRU: Canatorii suceveni pe podiumul cupei României


Canotorii din toată ţara au participat la Cupa României de ergometru, o competiţie rezervată atât juniorilor, cât şi seniorilor, la care au evoluat şi sportivii celor 3 cluburi din judeţul Suceava, Clubul Sportiv Municipal Suceava, Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” Fălticeni şi ACS Nada Florilor din Fălticeni.

Competiţia s-a desfăşurat simultan în cinci centre din ţară pe zone geografice, la Iaşi, unde au concurat şi canotorii din judeţ, la Snagov, Năvodari, Orşova şi Timişoara, ulterior făcându-se centralizarea rezultatelor şi stabilirea medaliaţilor.

La concursul rezervat juniorilor I, Cosmin Pascari, antrenat la CSM Suceava de Ioan Despa, şi-a adjudecat medalia de aur în proba individuală, el fiind şi liderul detaşat în clasamentul naţional pentru lotul pentru europene şi mondiale. Un alt sportiv de la CSM, Florin Mitrea, a câştigat proba individuală la categorie uşoară juniori I, acelaşi loc ocupându-l şi colega sa Cristina Acatrinei, la juniori III. Iasmina Grigore a terminat pe locul II la juniori III, în timp ce echipa de patru formată din Florin Anton, Florin Artenie Fântânaru, Ciprian Loghin şi Silviu Popovici a luat argintul la juniori II.

În competiţia rezervată juniorilor I, Constantin Ştaut şi Marian Toma au luat locul III în proba de dublu, Iulian Mihai a luat argintul la simplu categorie uşoară, în timp ce Lucian Onea a terminat al doilea la juniori III, toţi sportivii menţionaţi mai sus fiind antrenaţi la CSM Suceava de Ioan Despa.

Este îngheţată artificial, iar sportivii au la dispoziţie tot ce le trebuie pentru a obţine cele mai bune rezultate. Sunt prezente toate cluburile din ţară, fără nici o excepţie, cu o participare numeroasă atât la nivelul juniorilor cât şi al seniorilor.

Avalanşa de medalii

Tot la Cupa României, echipa de dublu juniori I de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, formată din Sebastian Zaharii şi Cristian Cojocaru, a reuşit să câştige aurul, o altă sportivă pregătită de Vasile şi Ana Avrămia, Georgiana Moroşanu, clasându-se a doua în proba individuală de junioare II.

Ultima medalie a sportivilor din judeţ a venit în proba de dublu seniori categorie uşoară, unde Mihai Ianoş şi Sebastian Adamovici au luat aurul, ambii concurând pentru AS Nada Florilor Fălticeni.

După naţionalele de ergometru, la finalul lunii martie, canotorii din judeţ vor începe concursurile pe apă, primul fiind la Timişoara, Campionatul Naţional de Fond.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.