Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/03/2016
Arhiva Zile si Nopti

Prima ediție Este Film Festival aduce cele mai bune filme la Sibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Prima ediție Este Film Festival aduce cele mai bune filme la Sibiu Share Prima ediție Este Film Festival aduce cele mai bune filme la Sibiu


Dorina Nițu

Sibiul stă bine la mai multe capitole, dar are un mare minus în ceea ce privește activitatea cinematografică. Tocmai de aceea, o echipa tânără și inspirată a hotărât să organizeze Este Film Festival, un proiect care își propune să promoveze filmul european și implicit filmul românesc.

”Acesta este un festival de film european, care se va desfășura la Sibiu în perioada 24-27 martie. În cadrul lui o secțiune importantă o reprezintă secțiunea filmului românesc, în condițiile în care cinematografia românească s-a dezvoltat foarte mult în ultimii zece ani, așa că noi ne propun să promovăm filmul românesc în cadrul acestui festival”, spun organizatorii.

Festivalul va avea patru secțiuni – Best of Europe – se vor proiecta zece dintre cele mai bune filme realizate în Europa, Film românesc, Focus – trei filme reprezentative pentru un actor/regizor/țară și secțiunea Experiențe – cu proiecții în spații neconvenționale.

”Există multe filme pe care publicul sibian le ratează, pentru că nu are unde să le vadă. În festival cinefilii vor putea vedea peste 20 de filme, vom avea și surprize, plus filme pentru care încă ne luptăm și sperăm să fie incluse în programul festivalului”, mai spun organizatorii.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.