Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/03/2016
Arhiva Zile si Nopti

Din inima pentru trup…Slim6 for Catalina Burlo by Lioara.ro

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Din inima pentru trup…Slim6 for Catalina Burlo by Lioara.ro Share Din inima pentru trup…Slim6 for Catalina Burlo by Lioara.ro


Slim6 for Catalina Burlo by Lioara.ro este un program de slabire  si schimbarea stilului de viata. Scopul proiectului reprezinta adaptarea unui regim alimentar sanatos condimentat cu sport, remodelare corporala, stimularea încrederii în sine si cresterea motivatiei pentru a gasi o solutie  si nu o scuza.

Startul programului a avut loc în data de 01.02 a anului curent, iar în cele ce urmeaza, va prezentam evolutia primelor 2 saptamâni care au luat cu ele 7,5 kg.

“Am început prima zi (fara sa constientizez) dupa programul stabilit de Lioara, de parca eram deja obisnuita cu acesta, neasteptat de usor, mai ales pentru prima zi.

Pentru stilul meu alimentar anterior, a fost o reala schimbare. Spun asta pentru ca, spre rusinea mea eram consumatoare de sucuri acidulate, mâncaruri nesanatoase si mai ales eram un om statornic” spune Catalina Burlo.

Eu ca si consultant nutritionist consider ca este foarte important mai ales la începutul unui program de slabit, respectarea programului cu exactitate si tocmai de aceea am încercat sa îi fiu pacientului meu nu doar un consilier ci si un bun prieten.

Am încercat întotdeauna sa ma adaptez preferinelor alimentare, bugetului cât si a stilului de viata tocmai pentru a-i facilita si dezvolta ambitia si motivatia de a-si atinge targetul stabilit.

“Psihic însa, aveam o sigurana oferita de faptul ca sunt în mâna unor specialisti! Astfel, înca din prima zi am pasit în sala de sport (cu o groaza de neimaginat) si acum pare ca si cum sportul este solicitat de organism.

Pot sa spun ca dupa cca 2 saptamâni asteptam ora de sport ! Interesant nu?? “ spuse Catalina Burlo. Într-un program sanatos de slabire fara efectul yo-yo este foarte importanta miscarea fizica adaptata în funcie de evolutia persoanei.

Desi alimentatia conteaza 80% iar sportul 20%, acesta este un factor foarte important pentru a slabi armonios. “Regimul alimentar a fost în prima saptamâna pe masura, aveam senzatia ca manânc prea mult pentru ca nu îmi era foame deloc (da, este adevarat, era ciudat ca mâncam atât de sanatos ).

Asteptam cu mari emoii prima proba de cântar, care a fost un real succes (-5 kg) si va dati seama ca, aceea a fost cea mai mare motivatie pentru a  continua.” spune Catalina Burlo

Rezultatul ei pentru mine a fost o satisfactie atât personala cât si profesionala, iar fericirea din ochii ei mi-au dat convingerea ca suntem pe drumul cel bun.

Testul suprem al primei saptamâni a trecut cu brio, timp în care Catalina a fost monitorizata 100%. „În a 2-a saptamâna, am avut 2 zile de criza, însa nu de foame ci de pofte (lucru normal în perioada de început), însa poftele nu sunt mai mari decât vointa mea de a-mi împlini visul.

Nu toti stiu sub ce forma te pot marca niste kg în plus, iar eu am avut sprijinul persoanei potrivite pentru a gasi o solutie, nu o scuza (scuzele nu te slabesc, va spun eu, o persoana care si-a gasit scuze si explicatii timp de multi ani).

Mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu anumite alimente, pentru ca înainte nu faceau parte din alimentatia mea, mi-a fost greu sa beau apa suficienta, pentru ca înainte beam sucuri acidulate si mi-a fost greu sa cred în primul rând în mine.

A mai trecut o saptamâna, alte 2,5 kg în minus. Stiu ca am pornit la un drum lung, însa pentru mine este extraordinar. Acum astept cu nerabdare proba cântarului dupa saptamâna 3. Îmi doresc ca toti cei care se confrunta cu greutatea sa consulte un specialist, deoarece nu avei idee în ce masura va ridica încrederea în sine, fiecare kg dat jos” spune Catalina Burlo.

În calitate de consultant nutritionist consider ca am rolul a a creea un meniu adaptat în functie de preferintele alimentare, probleme de sanatate, buget, ocupatie si activitate fizica.

Menionez ca este foarte importanta crearea unei relatii de încredere reciproca între consultant si client.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.