Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/03/2016
Arhiva Zile si Nopti

CELE MAI FRUMOASE EVADĂRI DIN SIBIU

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CELE MAI FRUMOASE EVADĂRI DIN SIBIU Share CELE MAI FRUMOASE EVADĂRI DIN SIBIU


Sibiul este înconjurat de locuri frumoase care merită văzute și testate, trebuie doar să știi de ele și să îți faci o zi, două, timp pentru ”evadări”.

La aproximativ zece kilometri de Avrig, înspre Munții Făgăraș, există singura fermă de cerbi și căprioare din România. Locul este puțin cunoscut de către turiști și de o frumusețe extraordinară. Ferma se numește ”Poiana Neamțului” și vă oferă ocazia de a admira de aproape zeci de căprioare care cresc în mijlocul pădurii. ”Pensiunea agroturistică Poiana Neamțului are anexata o fermă de cerbi și ciute importate din Germania, ferma fiind unică în țară la momentul actual cu un asemenea domeniu de activitate, respectiv creșterea de cerbi și ciute”, spune gazdele. Peste vară turiști din toate colțurile țării, dar și din străinătate, vin să vadă de aproape animalele, cei mai încântați fiind copiii. În prezent pensiunea este în curs de modernizare și este bine să dați un telefon înainte pentru a fi siguri de cazare, dar căprioarele pot fi vizitate oricând, mai ales că sunt la mai puțin de o oră de Sibiu.

O altă atracție inedită o reprezintă un recent deschis aquapark la ieșirea de pe Valea Oltului înspre București, în stațiunea Călimănești-Căciulata. Complexul este cât se poate de modern, cu dotări de ultimă generație și deja atrage turiști din toată țara. Oficial se numește Cozia Aqua Park și oferă are marele merit de a fi deschis tot timpul anului. ”Bazinele sunt umplute cu apă termală, la o temperatură de aproximativ 37 ◦C. Parcul acvatic dispune de zece bazine interioare și exterioare, incinta este încălzită tot timpul, are trei tobogane exterioare și două interioare, 900 de șezlonguri și un restaurant cu autoservire”, spun proprietarii. În plus, printre facilități se numără mai multe piscine interioare și exterioare dotate tobogane, instalaţii moderne de hidroterapie, jeturi de apă, jacuzzi și saună. ”Așadar un loc magnific în care puteți avea parte atât de relaxare, cât si de agrement”, mai spun gazdele.

De orașul Făgăraș toți sibienii au auzit și adevărul este că nu-i cel mai frumos obiectiv turistic din zona Sibiului, însă cetatea Făgărașului, recent modernizată și deschisă turiștilor cu siguranță merită văzută de aproape. De curând, cetatea a fost numită al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor, şi prezentat de publicaţia Huffington Post. În clasamentul celor mai interesante zece castele din lume, recomandate persoanelor care apreciază arhitectura, pe primul loc se află Castelul Neuschwanstein din Germania, în stil romantic-renascentist, construit la sfârşitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau, de lângă Füssen (în sud-vestul Bavariei). Iar despre Cetatea Făgăraş se spune că “reprezintă una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est”. “În trecut, castelul a fost pivotul puterii regionale. În timpul secolului al XVII-lea, cetatea a fost extinsă, reflectând bogăţia locului”.

CĂLARE PESTE DEALURI ȘI VĂI

Iubitorii animalelor și ai naturii pot face o evadare din Sibiu călare. La propriu. Pe Valea Avrigului, la Pensiunea Fermă Brândușa, puteți retrăi aventurile haiducilor și admira frumusețile Transilvaniei de pe cal. Puteți face diferite trasee, în funcție de timp, experiență și dorință, de la o oră la câteva zile. Spre exemplu, unul dintre traseele călare urmăreşte drumul prin pădure, pe unde noaptea doar urşii, mistreţii şi lupii mai calcă până la râul pe care s-a format mai jos păstrăvăria, lângă satul vecin Porumbacul, unde din loc în loc se întâlnesc mici baraje de apă lângă care se poate vara face plajă, pescui şi petrece câteva ore încântătoare alături de prieteni la un grătar bun şi bere ţinută la rece în râu. Nu trebuie să fiți experți, ci doar dornici de încercare, existând la fermă cai prietenoși cu oamenii noi și instructori specializați.

PLIMBĂRI CU CANOE

Dacă vreți puțin mai multă acțiune, puteți merge să faceți rafting sau plimbări cu canoe pe râul Olt sau pe Cibin. Mountxride Sibiu organizează cursuri de caiac pentru copii şi adulţi, excursii cu caiacul pe lacurile de pe râul Olt şi nu numai.

AVENTURĂ PRINTRE BRAZI

De adrenalină puteți avea parte și la Arka Park Păltiniș, unde există cel mai mare parc de aventură din județul Sibiu. Escaladă, tiroliană, concursuri, team-building-uri și distracție în pădure, la peste 1500 de metri altitudine, puteți găsi aici.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută