Vino să descoperi Colinele Transilvaniei, pe două roți! Te așteaptă locuri miunate, pline de istorie și frumusețe, bucate tradiționale de la localnici și mulți oameni faini.
13 MARTIE DUMINICĂ
Punctul de întâlnire este situat în piața Octavian Goga(piața Mitica)-Sighișoara
Plecarea în tur se face începând cu ora 10.00 pe următorul traseu:
Piața Octavian Goga/ Lunca Poștei/ traseul Pista de Bicicletă/ Crucea Vulcanului/ Traseu de Culme/ Zona de Belvedere (Daia)/ coborâre în satul Sapartoc (localitate cu 6 locuitori permanenți astăzi, dar în trecut, un sat cu trei biserici de confesiuni diferite)/ urcare în culme/ traseu de coborâre la Crucea Vulcanului/ se continuă pe traseul marcat Cruce Roșie/ se ajunge în cătunul Angofa unde facem pauză de masă (în curtea unei gospodării)/ după masă și relaxare se continuă traseul marcat Cruce Roșie/ se coboară până la intersecția cu DJ Apold – Sighișoara/ se continuă pe acest drum până în Sighișoara.
Acest traseu este unul ușor și cuprinde o îmbinare între natură și relief spectaculos precum și vizita unui sat aproape părăsit (6 locuitori , cândva grădina de legume a orașului Sighișoara).
3 APRILIE DUMINICĂ
Punctul de întâlnire este situat în piața Octavian Goga(piața Mitica)-Sighișoara.
Plecarea în tur se face începând cu ora 10.00 pe următorul traseu:
Piața Octavian Goga/Biserica Leproșilor/poteca de culme/Dealul Gării/drum de sonda/drum de culme/ punct de Belvedere (Hetiur,Soromiclea)/ drum de culme/ Barlibasoara/ Boiu/ Topa unde vom face pauza de masă/după pauză și relaxare urmăm traseul de întoarcere /firul văii Târnava Mare , pe drum de culme cu întoarcere via cartierul (Viilor) la Sighișoara.
De asemenea, un traseu ușor, o combinație între natură și relief cu zone de panoramă și Belvedere.
10 APRILIE DUMINICĂ
Punctul de întâlnire este situat în localitatea Laslea (jud. Sibiu).
Plecarea în tur se face începând cu ora 10.00 pe următorul traseu:
Din fața spitalului “LUCAS”(LASLEA)/firul văii în direcția Sud/ tranzităm localitatea Roandola/ continuăm firul văii direcția Sud/ tranzităm localitatea Noul Săsesc/ continuăm direcția Sud/ urcăm pe Cumpăna de Ape (culmea dealurilor care desparte valea Tarnavei de valea Hartibaciului). Urmăm traseul marcat, Banda Roșie, direcția Est /din zona Dealul lui Sneal, urmăm marcajul Cruce Roșie direcția Nord/ coborâm în localitatea Malancrav/ aici vom face pauza de masă. După masă și relaxare se pot vizita următoarele obiective de interes: satul; biserica fortificată; conacul Apafi; meșteșugari; făbricuța de îmbuteliere a sucului de mere.
Traseul de întoarcere urmează firul văii în direcția Nord pe șosea (asfalt) până în localitatea Laslea.
Acest traseu este unul spectaculos cu grad mediu de dificultate și care combină elemente de relief, așezări umane, priveliști, zone de belvedere și elemente de patrimoniu deosebite.
23 – 24 APRILIE (SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ)
Punctul de întâlnire este situat în piața Octavian Goga (piața Mitica) -Sighișoara.
Plecarea în tur se face începând cu ora 9.00 pe următorul traseu:
Piața Octavian Goga /Lunca Poștei/traseul Pista de Bicicletă/Crucea Vulcanului/Traseu de Culme/ zona de Belvedere (Daia)/ se coboară din nou la Pista de Biciclete/ se continuă traseul marcat cu bandă Roșie/ se continuă pe drumul de Sondă și se coboară în localitatea Cloasterf. Întoarcerea se va face urmând drumul agricol asfaltat către localitatea Saschiz/ de unde traseul marcat cu bandă albastră până în culme/ pista de biciclete/ Crucea Vulcanului/ traseu marcat cu bandă roșie (drum forestier)/ cătunul Aurel Vlaicu/ mănăstirea Sf. Dimitrie/ Sighișoara.
Acest eveniment este unul mai special pentru că aniversăm 1 an de la inaugurarea “Traseelor de Bicicleta” și a destinației de Ecoturism “COLINELE TRANSILVANIEI”!
Așadar, ne-am gândit să organizăm un Brunch unde să degustăm preparate culinare cu specific tradițional și folosind ingrediente locale, să-l asezonăm cu mai multe reprize de muzică și voie bună, să ne relaxam, să vizităm biserica fortificată din Cloasterf, să vizionăm împreună un film.
Pentru cei care vor să rămână pe durată întregului eveniment și vor dori să și înnopteze, urmând a se întoarce cu bicicletele a doua zi, avem mai multe opțiuni: cazare la gazdele noastre, cazare la cort, în fân, cazare în zona limitrofa ,localitatiile Saschiz, Crit.
La acest eveniment sunt bineveniți și invitați și cei care nu doresc să participle la tura de bicicletă (accesul auto este simplu și ușor).
Traseul de bicicletă este de dificultate medie cu elemente de relief, priveliște și belvedere foarte frumoase.
8 MAI DUMINICĂ
Punctul de întâlnire este situat în localitatea MEDIAȘ.
Plecarea în tur se face începând cu ora 9.00 pe următorul traseu:
Piața Regele Ferdinand/podul peste răul Târnava Mare/zona traseelor marcate MMM (Marathon Medieval Mediaș)/ localitatea Bazna/ la Bazna propunem o pauză mai lungă, pentru a savura preparatele pregatitie de gazdele noastre precum și de a beneficia de o relaxare în cadrul centrelor Spa din localitate. Traseul de întoarcere va fi cu plecare din Bazna pe direcția Sud/ tranzit prin localitatea Târnava/ după care direcția Nord-Est întoarcere la Mediaș.
Traseul este cu un grad de dificultate mediu și relativ scurt, iar ca puncte de atracție avem localitatea Bazna cu centrele Spa precum și Biserica Fortificată.
22 MAI DUMINICĂ
Punctul de întâlnire este situat în localitatea SASCHIZ.
Plecarea în tur se face începând cu ora 9.00 pe următorul traseu:
Biserica fortificată Saschiz/tranzitarea localității pe direcția Sud/ traseu marcat cu bandă Albastră/ traseu marcat cu Cruce Albastră/ se coboară în localitatea Archita/ se pleacă din localitate pe direcția Sud-Vest/ se ajunge în localitatea Crit/ pauza de masă la o gospodărie locală/ după masă și pauza de relaxare pornim urmând marcajul Cruce Albastră pe direcția Nord-Vest/ tranzităm localitatea Cloasterf/ via drum agricol de asfalt direcția Nord/ ajungem la Saschiz.
Traseul este cu grad de dificultate mediu,dar foarte spectaculos, natură, priveliște, animale sălbatice, zone de Belvedere, arhitectura rurală (Archita Aliniamentul Șurilor), Biserici Fortificate (Saschiz, Archita, Crit, Cloasterf), cetate țărănească (Saschiz).
28-29 MAI (SÂMBĂTĂ-DUMINICĂ)
Punctul de întâlnire este situat în localitatea CINCSOR.
Plecarea în tur se face începând cu ora 9.00 pe următorul traseu:
Biserica Fortificată Cincsor/zona de Valea Oltului/ traseu de culme/ zona de Belvedere Montană/ retur la Cincsor.
Un eveniment de-a lungul a 2 zile pentru a marca deschiderea Centrului de vizitare a destinației “COLINELE TRANSILVANIEI” (zonă țării Oltului).
Există numeroase atracții turistice, evenimente gastronomice, tur de bicicletă, biserici fortificate (Cincsor,Cincu), cetatea de la Făgăraș (muzeu) mănăstirea Brâncoveanu (Sâmbătă De Sus), herghelia de căi Lipițan (Sâmbătă De Jos).
Posibilitate de înnoptare (Cincsor, Sâmbăta De Sus, Făgăraș).
19 IUNIE DUMINICĂ
Punctul de întâlnire este situat în piața Octavian Goga(piața Mitica)-Sighișoara.
Plecarea în tur se face începând cu ora 9.00 pe următorul traseu Piața Octavian Goga/ Str. Ana Ipătescu/ urcare pe Breite/ drum de culme/ marcaj Banda Roșie / Dealul Fagetulul/ marcaj Cruce Roșie/ coborâre în vale/ localitatea Stejarisu/ în localitate pauză de masă și relaxare/ întoarcerea la Sighișoara via drum județean (Agnita –Sighișoara).
Traseul cu grad de dificultate medie (lung ca distanță) zona de pădure, priveliște, Belvedere, biserică fortificată Stejarișu (turnul Slăninii), biserica fortificată Bradeni (lăzi de zestre), biserica fortificată Apold, zonz de” Glimee”.