Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

BLUES DE MARE CLASĂ!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii BLUES DE MARE CLASĂ! Share BLUES DE MARE CLASĂ!


Seria de evenimente Concertele Orașului, inițiată de Primăria Tîrgu Mureş, reîncepe, iar primul mare spectacol va fi susținut de veteranul blues-ului, Vali „Sir Blues” Răcilă, un om orchestră cu un feeling inegalabil și cu un repertoriu atât de vast care încât este practic imposibil de cuprins de vreun alt muzician.

Astăzi, muzica lui Vali Răcilă este un blues tradiţional, hipnotic, ritmic, pasional, blues-ul care în urmă cu mai bine de două sute de ani a hrănit spiritual sclavii de pe plantaţiile de bumbac din sudul Americii de Nord şi muncitorii de pe şantierele Lumii Noi ce-şi începea expansiunea economică. Interpretarea vocală şi-o acompaniază alternativ cu patru chitare, pe care le poartă cu el peste tot.

Au şi nume: Chris, în amintirea prietenului care i-a schimbat cursul vieţii. Chitara de alamă model National a fost botezată Esop, după porecla altui prieten care a curăţat-o de vopsea, Bogdan Isopescu, iar Gabrielle este tot un resonator, o chitară Dobro marca Regal. Chitara banjo are corp de banjo cu grif de chitară (6 corzi). În curând va veni şi a cincea, care se va numi D.D. Munteanu, o chitară făcută manual, dăruită de prietenii suceveni Dana şi Dan Munteanu, proprietarii cafenelei Living Room.

Preferata sa rămâne însă chitara cea mică care se numeşte, desigur, Robert Johnson, o chitară veche, de 112 ani şi care acum e la reparat, la Viena: „E veche, spartă toată, dar sună bine”.

Aşadar, Vali „Sir Blues” Răcilă, acest personaj plin de culoare şi de poveşti cuceritoare, vine la Concertele Oraşului, vineri 26 februarie 2016, de la ora 19:00 la Centrul Cultural Mihai Eminescu.

Intrarea este gratuită.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.