Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

ŌURA, inelul pentru sănătatea ta

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ŌURA, inelul pentru sănătatea ta Share ŌURA, inelul pentru sănătatea ta


Am vorbit despre ceasuri, brăţări şi alte nebunii de fitness, acum a venit rândul să vă povestesc despre Ōura, primul inel wellness. 

The one to rule them all

Ōura este un inel din ceramică cu zirconium capabil să-ţi monitorizeze activitatea zilnică şi să-ţi ofere indicaţii sau sfaturi pentru cum să faci faţă întregii zile. Aspectul său este unul foarte rafinat, de bun gust, dar cred că puţin cam prea mare. Verificând prin poze, prezentări şi filmuleţe, nu m-aş vedea purtându-l chiar peste tot (întâlniri sau ieşiri în oraş). Dar poate nu sunt eu target-ul companiei, ci mai degrabă oamenii care nu au nicio problemă să poarte ghiuluri.

Trecând peste acest mic moft, inelul chiar este unul atrăgător faţă de alte fitness trackers pe care le-am tot văzut şi testat. Bateria ţine aproximativ trei zile şi ai nevoie de cam o oră pentru încărcare. În plus este rezistent la apă şi este mai dur ca oţelul, deci putem să-l scăpăm fără griji.

Funcţionalităţi

Lăsând la o parte estetica, magia stă în inovaţia din interiorul inelului (inovaţie premiată chiar anul acesta la Consumer Electronics Show). Inelul funcţionează împreună cu aplicaţia dedicată (iOS sau Android), dar nu ai nevoie de prezenţa telefonului tot timpul. Ōura are memorie internă şi poate stoca individual, sincronizarea făcându-se automat la primul contact cu telefonul.

La nivel de trucuri, inelul poate înregistra somnul tău (fie adânc, fie uşor, fie REM), activitatea ta zilnică (poate să te avertizeze dacă nu prea te-ai mişcat astăzi sau dacă mai ai nevoie de odihnă pentru a atinge nivelul recomandat de readiness). Inelul poate să-ţi monitorizeze bătăile inimii, dar şi pulsul/volumul de sânge prin propriul său oximetru, precum şi schimbările de temperatură din corpul tău. Tehnologia are la bază studii de peste trei decenii din laboratoarele finlandeze, deci e cam pe bune treaba.

Disponibilitate şi preţ

Ōura se poate comanda direct de pe site-ul oficial (www.ouraring.com) şi versiunile Mirror Black/Artic White costă 299 Euro. Există şi versiunea Stealth Black, dar e puţin cam prea piperat la preţ după părerea mea (489 Euro mai exact).

Articol de: Alecsandru Grigoriu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.