Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

TEDxCluj 2016: șapte imprimante, în primul proiect colaborativ de printare 3D din România

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii TEDxCluj 2016: șapte imprimante, în primul proiect colaborativ de printare 3D din România Share TEDxCluj 2016: șapte imprimante, în primul proiect colaborativ de printare 3D din România


Cei peste 800 de participanți înscriși la conferința TEDxCluj 2016, care se desfășoară mâine la Cinema „Florin Piersic” din Cluj-Napoca, vor avea ocazia să testeze prototipuri ingenioase realizate de inventatori români și să discute cu echipele din spatele acestor proiecte. Innovation & Tech Expo aduce la TEDxCluj 13 proiecte inovatoare și un experiment în premieră: șapte imprimante 3D vor lucra împreună pentru a realiza o masă, în primul proiect colaborativ din România de o asemenea anvergură.

„Prin expoziția de inovație și tehnologie dorim să le prezentăm participanților la TEDxCluj idei de viitor transformate în produse inteligente, fie că vorbim de Tintag, de ochelarii Cardboard, sistemul MindMi, MIRA, căștile Meze, ceasul NOAH sau produsele Upside Down. Avem și un proiect special, bazat pe tehnologiile de imprimare 3D. Acest proiect colaborativ, ce aduce împreună patru dezvoltatori de imprimante 3D și șapte asemenea imprimante, îl vedem ca pe un prim experiment ce poate duce, în viitor, la crearea de structuri de mari dimensiuni folosind imprimarea 3D: o mașină, un robot, o clădire… Suntem la început, iar posibilitățile sunt nenumărate”, a declarat Cristian Dascălu, curatorul TEDxCluj.

La proiectul inedit participă laboratorul G.R.E.E.N. de la Accenture, imprimanta The Bug a echipei Control 3D, imprimanta Maker Cafe și Symme3D – prima imprimantă pe sistem Delta 100% proiectată și construită în România.

Pe lângă experimentul 3D, participanții la TEDxCluj își vor putea găsi obiectele rătăcite cu ajutorul lui Tintag, vor afla mai multe despre propria personalitate prin scanarea mâinilor cu MindMi și vor putea auzi sunete de înaltă calitate cu căștile Meze. Ochelarii Cadrboard 3D și Oculus Rift îi vor transpune în realitatea virtuală, în timp ce cu ceasurile NOAH vor vedea că lemnul poate avea utilizări neașteptate, iar lămpile Polygo le vor prezenta mediul înconjurător într-o altă lumină.

TEDxCluj 2016 are ca temă „MYTHBUSTING– lăsăm poveștile să doarmă, trezim adevărul”. 25 de vorbitori, trei momente artistice și multe surprize îi așteptă mâine pe participanți, pentru o zi plină de inspirație. Conform tradiției TED, discursurile vor fi încărcate pe site-ul www.tedxcluj.com ulterior conferinței, pentru a putea fi audiate de toți cei interesați.

foto: Nicu Cherciu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută