Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

Recital cameral la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recital cameral la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Share Recital cameral la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”


Miercuri, 17 februarie 2016, ora 19:00, va avea loc în Studioul de Concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” recitalul cameral susţinut de violonista Ana-Cristina Tartza (Argentina) şi pianistul Marius Alexandru Popescu.

Repertoriul abordat de interpreţi acoperă o largă paletă stilistică: Sonata pentru vioară şi pian în Sol major, nr. 18, KV 301 de Mozart, Sonata pentru vioară şi pian în Re major, nr. 1, op. 12 de Beethoven, Sonata pentru vioară şi pian în re minor, nr. 3, op. 108 de Brahms, Cinci piese populare de Luis Gianneo, Sonatina de José Gil, Ausencias, Los sueños, Street Tango de Astor Piazzolla.

Ana-Cristina Tartza a studiat vioara la Colegiul de Muzică “Sigismund Toduță”, apoi la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj sub îndrumarea maestrului Ștefan Ruha. A urmat masteratul în America, la Carnegie Mellon University (Pittsburgh) şi la Boston University. Activitatea sa cuprinde numeroase concerte pe scene din Europa, S.U.A. și America Latină. Actualmente, Ana-Cristina Tartza este concertmaistru la renumita Orquesta Estable del Teatro Argentino de La Plata din Buenos Aires, în paralel desfășurând o bogată activitate didactică la Conservatorul Superior “Gilardo Gilardi”.

Pianistul Marius Alexandru Popescu este, de asemenea, absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, unde a studiat cu Harald Enghiurliu şi Nina Panieva. După terminarea studiilor, artistul s-a dedicat activităţii scenice, predominând apariţiile camerale. În calitate de acompaniator este laureat a numeroase competiții naţionale şi internaţionale; a participat la concursuri în Cehia, Polonia, Stockholm, Bulgaria, România, alături de interpreți de prestigiu. Totodată, artistul este promotor al primului teatru instrumental din România –  „Bizarmonia” -, împreună cu Nicolae Brânduş şi Alexandru Tocilescu, membri ai formaţiei PRO MUSICA NOVA. În prezent, pe lângă bogata activitate camerală, pianistul susține numeroase cursuri de măiestrie în ţară şi în străinătate.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută