Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

Săptămâna în teatru

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Săptămâna în teatru Share Săptămâna în teatru


Insula @ Teatrul Național

Fiecare dintre noi are câte o viziune specifică când vine vorba de momentul în care a devenit “cu adevărat clujean”. Pentru unii e momentul în care și-au dat seama că știu toate liniile de autobuz, sau cel în care au realizat că se pot plimba prin orice zonă din orice cartier fără să se întrebe vreo secundă unde sunt. Pentru alții e prima petrecere terminată cu un pui de somn pe o canapea din club, sau primul telefon/portofel pierdut misterios în drumul spre casă după o noapte lungă. Pentru mine, însă, a fost momentul în care mi-am dat seama că știu versurile din Insula aproape pe rost.

Insula muzicală a Adei Milea aduce pe scena Teatrului Național povestea lui Robinson, cel al lui Gellu Naum, adică un Robinson singur pe o insulă pustie dar plină de oameni. Joaca serioasă din piesa de teatru cu același nume a poetului și dramaturgului suprarealist român este un puzzle de întâlniri și situații cu personaje exotice, precum o sirenă, un pirat, un beduin, dar și numeroși membri ai familiei pierdute a lui Robinson. Căutările, urmăririle, regăsirile și, din nou, despărțirile, toate rapide și aproape mecanice, au în comun singurătatea, la rândul ei pierdută și apoi regăsită. Ada Milea construiește, astfel, un concert al singurătăților aduse împreună de Gellu Naum, aducând împreună, la rândul ei, vocile și prezența actorilor Teatrului Național din Cluj, într-un concert 100% teatral.

Duminică 14 februarie

19.00

Sala mare

 

Iulius Caesar @ Teatrul Maghiar de Stat

Iulius Caesar, una dintre cele mai cunoscute tragedii ale lui Shakespeare, este pusă în scenă la Teatrul Maghiar în regia lui Silviu Purcărete. Deși piesa poartă numele împăratului roman, acțiunea se concentrează pe Brutus și pe și pe drama sa psihologică, născută din conflictul dintre onoare, patriotism și prietenie.

Miercuri 17 februarie

19.00

Emil Isac 26-28

 

Provizoriu @ Reactor

Invizibilitatea socială este un subiect sensibil, greu de abordat. Provizoriu încearcă să ficționalizeze și să facă vizibile biografiile celor care există doar în statisticile instituțiilor. Ironică și percutantă, piesa de teatru se adresează tuturor celor care trec pe lângă noi în fiecare zi și despre care alegem să nu știm nimic.

Sâmbătă 20 februarie

19.00

Petőfi Sándor 4

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută