Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

În Iași s-a deschis Banca de fapte bune

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii În Iași s-a deschis Banca de fapte bune Share În Iași s-a deschis Banca de fapte bune


Cum ar fi să existe un „depozit de fapte bune” din care să luăm atunci când este nevoie?

Da, eu sunt unul dintre oamenii care cred că, în principiu, noi toți suntem buni. Este adevărat că unii dintre noi s-au pierdut pe drum, dar nu ăsta este subiectul acestui articol. În acest articol voi vorbi despre cum putem noi să ne depozităm faptele bune într-un loc sigur, de unde să luăm de fiecare dată când semenii noștri au nevoie.

Am văzut de multe ori oameni care s-au mobilizat surprinzător de repede, atunci când au aflat de necazul sau nevoile cuiva. Oameni care au donat, care au făcut voluntariat, care și-au scos lucrurile la vânzare, cu scopul clar de a ajuta. Oameni obișnuiți, nu șefi de stat; deși, dacă e să mă întrebați pe mine, și aceia sunt oameni obișnuiți.

Mulți dintre noi știm despre „cafeaua în așteptare” sau „supa în așteptare”. Cam așa este și acest proiect.

Banca de fapte bune

Asociația Harmony in the Social Area a creat Banca de fapte bune. Mai exact, aceștia își propun să mobilizeze oamenii care vor să facă o faptă bună, care au ceva ce nu le mai trebuie – haine, încălțăminte, aparate electrocasnice, calculatoare, mobilier, materiale de construcții – și nu știu ce să facă cu ele.

Asociația le va colecta de la ei și le va depune într-un depozit. De fiecare dată când va apărea un caz social ce are nevoie urgentă de ajutor, voluntarii asociației vor duce produsele către acei oameni, în măsura în care acele produse se găsesc în Banca de fapte bune.

Evidență a bunurilor donate

Pentru ca procesul să fie cât mai rapid, voluntarii asociației lucrează la o bază de date cu obiectele donate. În acest fel, atunci când un caz social le va fi adus în atenție, ei vor ști imediat dacă pot să intervină și să sară în ajutor. De asemenea, tot ai se vor ocupa și de transportul bunurilor în locul în care este nevoie de ele.

Alătură-te proiectului!

Dacă vrei să te alături proiectului, o poți face donând lucruri de care nu mai ai nevoie, dar care încă mai pot fi utilizate – haine, încălțăminte, electrocasnice, articole pentru copii și de uz casnic, mobilier, alimente neperisabile etc. iar Asociația Harmony in the Social Area le va dona unor persoane singure sau familii în dificultate.

Utile:
0744245221,
0726861894,
0756502587
contact@harmonyassociation.ro

Articol de: Ines Dumitriu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută